Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAUME U ZAGREBU

Vrane napadaju prolaznike, ozlijeđene četiri žene: 'Kljucala me po glavi i slomila sam koljeno'

Zagreb: Vrane u potrazi za hranom na tržnici Dolac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
04.06.2021.
u 22:31

Na Zagrebačkoj aveniji napale su i Anitu Mišković, koja će se zbog incidenta za mjesec dana morati ići još jednom cijepiti protiv tetanusa

Samo u tjedan dana četiri Zagrepčanke došle su u bolnicu s ozljedama zbog napada vrana. Iako postaju sve veća opasnost za prolaznike, iz Grada poručuju da se u njihovoj blizini jednostavno nose kišobrani

- Kljucala me po glavi još dok sam bila na pješačkom i nije odustajala. Ja sam vozila bicikl i dalje, i dočekala sam se na koljeno, pala i slomila sam nogu, ispričala je napadnuta Mirna Grčević za Dnevnik.hr

Na Zagrebačkoj aveniji napale su i Anitu Mišković, koja će se zbog incidenta za mjesec dana morati ići još jednom cijepiti protiv tetanusa. Drugoj pak građanki specijalist ortopedije i traumatologije Stipe Ćorluka morao je dezinficirati glavu jer joj je od 'kljucanja' vlastište krvarilo. 

- Sve četiri ozlijeđene osobe su ženskog spola, mlađe životne dobi, jedna maloljetna, prijelom koljena, ozljedu kralježnice, ručnog zgloba, istegnuće gležnja, govori. 

Iz udruge Prijatelja životinja pak govore da se za njih ima razumijevanja. 

- Ako vidimo da ih ima više ne im prilaziti, ne ići gledati ih jer ih tako ih izazivamo, moramo se naučiti suživotu s drugim životinjama koje žive u gradu zajedno sa nama, poručuje Nikolina Plenar Jeličić iz Udruge, a sličan su odgovor objavili i na stranicama Grada.

- Ptice se zalijeću u ljude i životinje isključivo u iznimnoj situaciji kao kad im je ugroženo mlado u gnijezdu ili je ispalo iz gnijezda, te ga tako štite. To je prirodno ponašanje životinja, stoga savjetujemo građane da dan ili dva izbjegavaju lokaciju gdje se nalazi gnijezdo dok ptić ne odleti iz gnijezda, poručili su iz Grada.

VIDEO Tomašević pomogao ženi koja se onesvijestila: “Prišao je da joj pomogne, a prvo je došao sanitetski prijevoz”

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Upitnik30
Upitnik30
08:29 05.06.2021.

Čekaj, stvarno su rekli da se dan dva ne ide gdje je gnijezdo i da ih se ne provocira? Žena je išla biciklom svojim putem! Nije tražila gnijezda i mlade ptice! Molim bisere da gospođi osiguraju dva-tri dana plaćenog dopusta ili prijevoz taksijem do radnog mjesta.. sve o trošku grada, naravno.. i to za svakog tko živi u blizini nekog gnijezda... Vi ste se stvarno pogubili.. Usput, rojevi komaraca u Osijeku.. Napadaju, a stvarno ih nismo provocirali.. Slobodno se ovi biseri mogu doći učiti suživotu s njima..

BR
BrigitaM
07:07 05.06.2021.

Tko je i zašto vrane proglasio zaštićenom vrstom? U Zagrebu prije 30-40 godina bilo ih je za na prste ih nabrojati. Onda su se doselile s istoka, razmnožile izuzetno brzo, okupirale sav prostor i protjerale domaće golubove, kosove, štigliće...Sada smo ih još i zakonom zaštitili. Naprosto treba promijeniti zakon.

LI
Lisac
05:52 05.06.2021.

Opasne zivotinje se odstrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije