Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZETNIK ISPRIČAO

Vraćao se iz BiH pa ga zaustavili na granici: 'Policajci su zinuli kad su vidjeli što imam u autu'

Reportaža s granice povodom ulaska u Schengen
Davor Javorovic/PIXSELL
02.06.2023.
u 09:33

Sve se zakompliciralo kada su, kako je ispričao poduzetnik, granični policajci vidjeli kako mu je automobil pun papirnatog novca i kovanica

Poduzetnika iz Zagreba Miroslava Marića (52) policija je prošle nedjelje zaustavila na graničnom prijelazu Vinjani Donji pri povratku s vjenčanja u Hercegovini. Sve se zakompliciralo kada su, kako je ispričao poduzetnik, granični policajci vidjeli kako mu je automobil pun papirnatog novca i kovanica. 

Nakon što ga je policija izdvojila i prebrojila sav novac, privremeno mu je oduzeto 20.000 eura i dobio je kaznu od 5500 eura, a još mu je uručen zapisnik koji on, govori za Slobodnu Dalmaciju, ne želi potpisati. 

– Ovako, ja sam čovjek koji ima po Zagrebu praonice automobila i kad sam išao na svadbu u Hercegovinu ponio sam sa sobom utržak iz svojih praonica tog dana, nisam stigao staviti to na banku. Drugi razlog je bio što mi je tjedan dana prije netko provalio u tetkin stan i opljačkao ga, pa sam se bojao da se i meni isto ne dogodi. Kad sam izlazio iz Hrvatske nitko me nije ništa pitao niti zaustavljao. Od tog novca što sam nosio tamo plaćao sam što sam trebao, a kad sam se vraćao, posudio sam od rođaka dio novca – ispričao je.

VEZANI ČLANCI:

– Mislio sam to prijaviti na carini, zato sam, kad sam se vraćao u Mercedesu zagrebačkih registracija, cariniku kad me je pitao imam li što prijaviti i rekao da nemam ništa osim nekoliko tisuća eura. Na podu suvozačeva sjedišta bile su vreće s kovanicama, a u prtljažniku sam imao još vreća s papirnatim novcem. Ništa nisam skrivao, sve je bilo vidljivo. Rekao sam mu da idemo izbrojiti, pa koliko ima, nek’ me kazne ako moraju i okej. Njemu su oči, što se ono kaže, “zinile” kad je vidio vreće s novcem. Onda su njih petorica ušla u prostoriju. Sve su stavili na stol i počeli ručno brojiti ispred mene, nisu imali ni aparat za brojenje papirnatih novčanica, a ni za kovanice – dodao je. Na kraju je izbrojeno 20.000 eura, no poduzetnik smatra kako je tamo bilo dvostruko više, zbog čega je preko odvjetnika uložio prigovor na carinsko rješenje o prekršaju. 

VIDEO Policija intervenirala u kafiću na Kalelargi gdje je uklonjena terasa

Komentara 10

IG
igorl
09:48 02.06.2023.

Sverc komerc pao.

HU
Hulk
10:17 06.06.2023.

Kada HDZ švercaju lovu u Hercegovinu onda je sve ok ?

ST
Starotopoljanin
11:23 02.06.2023.

zna li taj tip da vise od deset tisuca nesmije prenositi preko granice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije