Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na bubnju

Vraćam novac koji nisam vidio, podstanar sam u vlastitoj kući

'Pozega-13.05.2011. Bivsi radnici Kamena ingrada cije ce kuce iduci tjedan  biti prodane  zbog ovrhe suda. Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
19.05.2011.
u 16:00

Trojica radnika nagodila su se s bankom i plaćaju kredit koji su podigli za poslodavca

Odlučio sam s Podravskom bankom sklopiti sporazum o vraćanju kredita jer me psihički ubija ta neizvjesnost s ovrhama, odnosno hoću li ili neću ostati bez kuće na javnoj dražbi. Tako da sada pola svoje mirovine, tisuću kuna, dajem za kredit od kojega ni kune nisam vidio, odnosno plaćam stanarinu u vlastitoj kući – kaže Zdenko Pleša, jedan od desetorice bivših radnika Kamen Ingrada čija se kuća našla na javnoj dražbi Općinskog suda u Požegi u protekla tri dana.

Nakratko im laknulo

On je jedan od trojice radnika koji je odlučio sklopiti sporazum s Podravskom bankom koja je pokrenula ovrhe na kuće bivših radnika Kamen Ingrada koji su prije devet godina za svoju tvrtku digli kredit te kao hipoteku stavili vlastite obiteljske kuće. Banka je, pak, zauzvrat povukla zahtjev za ovrhama. Međutim, kuće preostale sedmorice radnika našle su se na javnoj dražbi.

– Na trenutak smo postali sretni jer se nitko nije javio da bi kupio naše kuće, ali isto tako smo i dalje nesretni jer se ništa ne događa kako bi se pozitivno riješio ovaj naš problem. Svi na riječima pokazuju razumijevanje za nas, ali ništa više od toga. I dalje sa strepnjom i neizvjesnošću čekam novu dražbu, potajno se nadajući da bi se do tada moglo nešto pravno dogoditi u našu korist s obzirom na to da smo prije pet godina podignuli kaznenu prijavu protiv odgovornih u Kamen Ingradu i tadašnjoj Požeškoj, a sadašnjoj Podravskoj banci – kaže Đuro Soldić, koji je 2001. dignuo 180.000 kuna kredita za svoju tvrtku Kamen Ingrad koji se u međuvremenu zbog kamata gotovo udvostručio.

Nova dražba za 30 dana

Marija Raguž, sutkinja Općinskog suda u Požegi, potvrdila nam je da za sedam javnih dražbi bivših radnika Kamena, na kojima su se nudile njihove obiteljske kuće za dvije trećine vrijednosti, nitko nije pokazao zanimanje. Nova javna dražba, kada će se njihove kuće moći prodavati po najnižoj cijeni, za trećinu vrijednosti, može se zakazati najranije za 30 dana. Datum iduće javne dražbe sutkinja Raguž još nije odredila.

Ključne riječi

Komentara 9

OM
omer
22:58 19.05.2011.

To je prava stvarnost ove ljepe naše, devedesetih su nam obečavali i nudili brda i doline, i ono najvažnije hrvatsku lisnicu u hrvatsom džepu , a što smo dobili? jad i bjedu , otimačine, pljačke i prevare, to je pravaa istina, samo što neki još nisu progledali, u ovoj svijetlosti.

VI
Vito
08:23 20.05.2011.

Nova javna dražba, kada će se njihove kuće moći prodavati po najnižoj cijeni, slavkodjurek je napisao/la: Pokrkalii se veliki, a raja ispašta, a državne institucije zatvaru oči i štite kriminalce. I onda se netko buni na transparente tipa - karamarko narod

SL
slavkodjurek
19:07 19.05.2011.

Pokrkalii se veliki, a raja ispašta, a državne institucije zatvaru oči i štite kriminalce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije