Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŽIVLJAVANJE KREDITNOG REGISTRA
Povratak na članak

Vraćaju se crne liste dužnika: Banke ponovno razmjenjuju podatke o neplatišama kreditnih obveza

Jednom kad se dospije na crnu listu, na njoj se ostaje četiri godine te potom slijedi brisanje podataka

Komentari 9

SV
SveJeUzalud
06:46 28.08.2019.

.....anarhija u lošem smislu.... je nebo za ovo što je Hrvatska država.....nemiraju uzimati pet ambalažu oni koji to moraju....nemoraju vračati preplaćene kredite....kamate....phoshrane do bola....

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
07:41 28.08.2019.

A što je sad s GDPR-om?

VL
DO
dopizdilomi
07:15 28.08.2019.

Normalno, to je po zakonu. Da vam 3 p.m.

VL
JU
jurajuric120
18:42 20.09.2019.

po meni je glupo da imamo i samo jedan registar. znači treba postojati i javan registar dužnika općenito. znači na webu upišeš oib i dobiš informaciju dužnik da/ne. bez ikakvih osobnih podataka. samo da li je neko dužan ili nije. pristup bi bio od koristi svima. i bankama i telekomima i osiguranjima, a i svim drugim tvrtkama i privatnim osobama. recimo neko iznajmljuje stan i stanodavac može vidjeti da li je dužan najmoprimac i obratno. imaš firmu i neko te traži "odgodu plačanja" i cakac ako je dužan rečeš mu prošeči dalje. ljudi bi postali puno puno bolje disciplinirani po pitanju duga i financija. što više ne krši se GDPR jer oib daješ suglasno, a nema nikakvih drugih podataka osim "dužan da/ne". isto kao i javni pristup za vozačke dozvole po novom zakonu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.