Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vraća se nulta stopa PDV-a

Nova inicijativa iz Bruxellesa poklopila se s najavom Banskih dvora da će i Hrvatska krenuti u smanjenje PDV-a, najizdašnijeg poreza koji godišnje u državni proračun donese 50-ak milijardi kuna.
20. siječnja 2018. u 00:01 16 komentara 7621 prikaza

Europska se komisija smilovala novim članicama EU te će i njima dopustiti da neke od roba i usluga izuzmu od plaćanja PDV-a. Hrvatska je zbog ulaska u EU morala uvesti 5 posto PDV-a na kruh, lijekove i mlijeko koji su dotad bili izuzeti od oporezivanja. Ovaj tjedan Europska je komisija predložila nova pravila o plaćanju PDV-a koja će državama članicama dati veću fleksibilnost u određivanju stopa poreza na dodanu vrijednost i stvoriti bolje porezno okruženje za poticanje rasta malih i srednjih poduzeća.

Nova inicijativa iz Bruxellesa poklopila se s najavom Banskih dvora da će i Hrvatska krenuti u smanjenje PDV-a, najizdašnijeg poreza koji godišnje u državni proračun donese 50-ak milijardi kuna. EU se gotovo četvrt stoljeća protivila širenju poreznih izuzeća i korištenju različitih stopa PDV-a za postizanje nekih političkih ciljeva, ali ta se čvrstoća uglavnom odnosila na nove članice EU jer su stare zadržale izuzeća.      

>>Cijeli tekst čitajte u subotnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>DORH traži zatvor za veterinara zbog nesavjesnog liječenja buldoga Bame

>>Lino Červar: Moramo stvoriti vratara, to je 50 posto momčadi

>>Upravni sud: Karamarko je kriv, zaštitu će tražiti na Ustavnom sudu

>>Vesna Pusić za Obzor: Oporba mora ići s jednim kandidatom za predsjednika

>>Večernjakova Ruža 2017. Od ponedjeljka glasujte!

 | Autor :

 

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  Na hranu i odjeću pdv treba spustiti na 5%!!!! Na alkohol cigare i luksuz pdv treba biti 100%!!! Hrana u Hrvatskoj je 30% skuplja nego u Njemačkoj i kada će političari to objasniti?!!!!

 • Avatar ivo587
  ivo587:

  pdv je pljačka ljudi. reketarenje i krađa.

 • Deleted user:

  Treba sve stranke raspustiti i rastjerati i birati sve ponovno. Evo, Frljiću na predstavu dolaze političari koje smo birali mi, građani, koji ne volimo tog izdajicu i provokatora Frljića. Koga ti političari onda zastupaju?