Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VLASNIK

Vraća se legendarni bicikl Pony

pony
Foto: Ziga Intihar/PIXSELL
1/6
14.12.2016.
u 08:39

Koncern Gorenje lani je otkupio prava na proizvodnju Pony bicikla od ljubljanske tvornice Rog koja je prije više godina otišla u stečaj

Na nekadašnjem jugoslavenskom tržištu popularni bicikli Pony koji su se po talijanskoj licenci proizvodili u Sloveniji prodavat će se od početka sljedeće godine u moderniziranoj verziji, ali uz cijene koje neki smatraju problematičnima.

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji "premium" model s dodatnim komponentama stajati 789 eura, objavili su slovenski mediji.
Proizvodnja počinje u proljeće sljedeće godine, ali se već sada mogu naručiti. Prodavat će ih tvrtka BTC, a službeno će ih proizvoditi tvrtka Gore kolesa, u suradnji s Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern Gorenje, veliki proizvođač kućanskih aparata, lani je otkupio prava na proizvodnju legendarnog Pony bicikla od ljubljanske tvornice Rog koja je prije više godina otišla u stečaj.
Modernizirani Pony pod nazivom "Gor kolesa" bit će namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći birati između triju modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci morati na isporuku čekati nekoliko mjeseci, tvrdi mariborski list Večer.

Na početku je namjera izraditi oko 4000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će ići prodaja. Računa se u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

– U budućnosti računamo i na varijantu Gor kolesa na električni pogon – kazao je za list jedan od voditelja projekta Rok Lesjak.

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
09:06 14.12.2016.

329-789 eura????? Za Pony?????? S kineskim dijelovima????? Good luck.....sudbina im ista kao i obnova Tomosa...

Avatar Matija22
Matija22
09:14 14.12.2016.

nepoderiv bicikl bio je puno bolji od bmx-a kao i elanove skije ,sanjke pa i gorenje kučanski aparati ,imaju slovenci par proizvoda svjetske kvalitete

HO
hotboy
12:14 16.12.2016.

max vrijedi 100 Eura...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije