Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Vozio sa 2,24 promila alkohola u krvi u zabranjenom smjeru

Sa 2,24 promila alkohola u krvi zaustavljen je u nedjelju oko 4.40 sati 28-godišnji Zadranin koji je automobilom vozio kroz Ulicu Polačišće i to u zabranjenom smjeru.

Komentari 7

OB
-obrisani-
13:11 06.10.2009.

Vozio sa 2,24 promila alkohola u krvi u zabranjenom smjeru ==================== 0 Taj dio teksta me ne zanima, nego me zanima zašto novinari ne objavljuju drugu stranu medalje. Zašto taj isti nije prepračen na trežnjenje u psihijatarsku ustanovu na odjel ovisnika? Zašto se taj isti nije odmah zadržao kod dežurnog sudca i dobio rješenje o oduzimanju dozvole na 6 mjeseci i rok kušnje godinu dana nakon isteka zabrane. Zašto nije dobio 30 dana zatvorske kazne? Zašto nije dobio novčanu kaznu od 5000-15000 kuna? Zašto mu nadležna policijska potaja nije uputila zahtjev za izvanredni lječnički pregled o duševnoj i zdravstvenoj sposobnosti? Hebaj ga ali zakon to sve što sam naveo propisuje, a od svega toga će biti pojeo vuk magare dok ovaj ne ubije nekoga na cesti, a onda će ćaćinog sina iz ugledne obitelji netko osloboditi zbog vještačenjem utvrđenim nepravilnostima u postupku policije. Ove policajce ako gore navedeno nisu napravili, da sam ja ministar ili načelnik policije bih ih odmah suspendirao na 3 mjeseca bez plaće, a narednih 6 mjeseci bi radili s 30% manjom plaćom, pa neka se žale kome hoće.

VL
PU
pulari
13:18 06.10.2009.

Nema tu sta puno mislit,debelu kaznu i oduzet vozacku najmanje godinu dana,to bi bilo donekle primjerna kazna.

VL
OB
-obrisani-
17:22 07.10.2009.

07.10.2009. u 08:26h Robinzon je napisao/la: ..... Ja imo pištolj, a i dozvolu za nošenje.E, kada sam zapuco na puncu, oteše mi ga. ============= 0 Oružje je nešto drugo, jer i sam imam dozvolu za nošenje, ali gađati u punicuu je isto kao i gledati u sunce, pa je potrebno malo češće na streljanu na Dotršćini trenirati da umjesto punie ne nastrada netko drugi, pa je to bilo iz sigurnosnih razloga. Ovo je još uvijek prekršajno djelo u kojemu se ne može oduzeti imovina. Za ograničavanje slobode se slažem, ali je i to dozvoljeno u najdužem roku od 48 sati do donošenja tj, dokazivanja elemenata nekog kaznenog djela te podizanje optužnice i onda ide stavljanje u pritvor ili branjenje sa slobode Još uvijek nam je zakon prešupalj i nije sukladan s ostalim zakonima, te se da lako s njim manipulirati.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
08:26 07.10.2009.

Mihac je napisao: Privatno vlasništvo se ne može i ne smije oduzeti ako nije stečeno protuzakonitim radnjama ili ..... Ja imo pištolj, a i dozvolu za nošenje.E, kada sam zapuco na puncu, oteše mi ga. Dakle,legalno je oduzeti sredstvo počinjenjaa protuzakonitog čina, a vožnja u zabranjenom smjeru pijan ko letva, nije zakonom dozvoljena.I još nešto g. Mihac; ak\' niste znali, oduzima se sloboda čovjeka, dakle, strpa ga se u bajbokanu za neke protuzakonite radnje, a ovdje je riječ o materijalnom dobru. Ajmo bit\' mlo ozbiljni.

VL
OB
-obrisani-
17:48 06.10.2009.

06.10.2009. u 17:34h Robinzon je napisao/la: Gosp.pod Mihac Mene interesira samo jedno; Zašto mu nisu oduzeli vozilo na šest mjeseci? =================0 0 Privatno vlasništvo se ne može i ne smije oduzeti ako nije stečeno protuzakonitim radnjama ili s njime nije učinjen recimo carinski prekršaj šverca. Trebali su ono dolje učiniti kako sam napisao,jer ih na to veže zakon o sigurnosti na cestama, a oni su ovome najvjerojatnije oduzeli vozačku na 8 dana do prestanka važenja razloga za oduzimanje ( otriježnjenje) te će mu je vratiti u policijskoj postaji na šalteru, a sudcu za prekršaje će ići onako kad mu se digne i svaki puta ože po dva puta izostati,a na kraju i kada bude kriv ima pravo na izvanredni pravni lijek i obnovu postupka, pa i s novim produženim rokom zastare će opet nastupiti zastara, a ovaj će i dalje voziti pijan ohrabren učinkovitošću policije. Policajce treba prijaviti unutarnjoj kontroli i suspendirati ih. Skoro da i nema vozača prema kojem su napravljene propisane dolje u postu navedene metode, da je opet počinio prekršaj,jer ako ponovi djelo, garant više ne prolazi lječnički pregled i doviđenja vozačka dozvolo za sva vremena

VL
OB
-obrisani-
17:55 06.10.2009.

I još nešto vrlo važno za naslov priče. Ako mu unutar sat vremena nije vađena krv i izmjerena količina alkohola u krvi, onda si puhanje mogu zakvačiti mačku za rep, jer je to mjerenje količine alkoholnih para u izdahu, a ne koncentracija akohola u krvi kako kaže zakon. Ipak postoji i toksikologija koja kaže da je i pod tim uvjetima vjerojatnost tek 95% točna. Naš zakon treba mjenjati u drugom smjeru, a ne pohlepom na kazne, zatrpavanje sudstva predmetima ,branjenjem alkohola i slično. Najjednostavniji i najefikasniji je dio da se u vozila kod obaveznog tehničkog pregleda ugrađuju senzori za alkoholne pare i nema više vožnje u pijanom stanju, a ugradnja se treba odbiti od cijene naplate cestarina kao olakšavajući dio. Policija bi tu i tamo rutinskom kontrolom pregledla da li je netko izvadio senzor ili relejni sklop za dovod goriva, pa bi onda imala pravi argumenat za debele kazne.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
17:34 06.10.2009.

Gosp.pod Mihac Mene interesira samo jedno; Zašto mu nisu oduzeli vozilo na šest mjeseci?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.