Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Vozio prebrzo i usmrtio dvoje pješaka na nogostupu

prometna
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
27.03.2010.
u 17:36

Automobil je udario u Slovence i jednu hrvatsku državljanku. V. P. (51) iz Novog Mesta, na mjestu je ostao mrtav, dok je 64-godišnjakinja umrla u kolima hitne pomoći, na putu do bolnice.

ZAGREB - Prevelika brzina uzrokovala je još jednu stravičnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje pješaka, danas u 16.55 sati u Krapinskoj ulici nedaleko križanja sa Selskom.

Mladi je vozač (25) u zavoju izgubio nadzor na automobilom vozeći se iz smjera tržnice na Trešnjevci prema Selskoj. Ušao je u suprotni smjer, udario rubnik, a potom u ogradu.

Kako ga je udarac zanio automobil je udario u Slovence i jednu hrvatsku državljanku. V. P. (51) iz Novog Mesta, na mjestu je ostao mrtav, dok je 64-godišnjakinja umrla u kolima hitne pomoći, na putu do bolnice. Jedini koji je izbjegao tragediju bio je 70-godišnjak. Prema prvim informacijama hodao je iza poginuloga, inače svog nećaka, i žene. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše.

Automobil se zaustavio prednjim dijelom okrenut prema sjeveru, a prednja desna strana potpuno je uništena, kao i oba desna kotača.

O silini naleta govori i podatak da je automobil odvalio i komad rubnika. Policija je danas obilježavala tragove kočenja automobila, pedesetak metara od mjesta gdje se chevrolet zaustavio.

Mrtvo tijelo 51-godišnjaka ležalo je uz automobil, a danas se među okupljenim mnoštvom moglo čuti kako je jedna od žrtava nesreće od udarca preletjela preko krova automobila. Pored tijela ležao je fotoaparat.

Policajci su navečer obavljali razgovor sa mladim vozačem, a prema neslužbenim informacijama rekao im je kako mu je pred automobil izletjeo pas te da je radi toga izgubio nadzor nad vozilom. Kako bilo, mladić je alkotestiran no pokazalo se da nije bio pijan. Ipak, izvađena mu je krv i urin.

U istoj je ulici, na križanju sa Ozaljskom 2006. godine jedan vozač pokosio osmero pješaka. Poginula je Ivana Nekić, a postupak zbog njene smrti na sudu još traje.

Komentara 64

PI
pilatus
20:38 27.03.2010.

Tip je vjerojatno umislio si da je radimir cacic.

MI
milanADT
21:13 27.03.2010.

Za tu starosnu dob vozaca karakteristicno je da veliki dio njih divlja na cesti i prosto nisu sposobni razmisljati o mogucim posljedicama, plus uobicajena doza opce poznate balkanske \"kulture\" voznje i onda imamo ovakve tragedije.

JO
jopibk90
18:59 27.03.2010.

Čačin sin!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije