Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vozio autocestom prema Karlovcu u suprotnom smjeru!

autocesta
Pixsell
09.11.2009.
u 08:29

Prema posljednjim informacijama iz HAK-a, vozač koji je vozio u suprotnom smjeru očito je sam shvatio kako vozi u pogrešnom smjeru te se okrenuo i put nastavio u propisanom pravcu.

Na dionici autoceste A1 od Vukove Gorice prema Karlovcu kretalo se vozilo u pogrešnom smjeru, javio je HAK nešto poslije 8 sati.

Iz HAK-a su vozače upozorili da smanje brzinu na 40 kilometara na sat te da izuzetno oprezno voze desnim trakom, bez pretjecanja, uz uključena sva četiri pokazivača smjera.

Prema najnovijim informacijama koje smo dobili iz HAK-a, vozač koji je vozio u suprotnom smjeru nakon nekoliko minuta očito je sam shvatio kako vozi u pogrešnom smjeru te se okrenuo i put nastavio u propisanom pravcu.

- Naša je ophodnja odmah nakon dojave izašla na teren, no vozilo nisu zatekli u vožnji u pogrešnom smjeru. Pretpostavljamo da je sam shvatio pogrešku, okrenuo se i nastavio vožnju u pravom smjeru - rekli su nam u HAK-u, dodavši kako ga je nemoguće identificirati jer je nestao u masi vozila.

Česti ulasci u suprotni smjer

Iz HAK-a su nam također rekli kako se posljednjih mjeseci često događa da automobili ulaze u suprotni smjer, i to najčešće u situacijama kada vozači stanu na nekom od odmorišta. Nakon odmora, kažu u HAK-u, događa im se da kada se vraćaju na autocestu pogrešno skrenu i uđu na autocestu u suprotnom smjeru.

Današnji primjer je, srećom, završio bez kobnih posljedica. Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je i lakših sudara koji su uzrokovani vožnjom u suprotnom smjeru, a najteži slučaj dogodio se u lipnju ove godine kada su na autocesti Zagreb-Split kod Dugopolja u izravnom sudaru poginuli majka i sin, nakon što su se 20 minuta golfom vozili u suprotnom smjeru i na kraju se frontalno sudarili s audijem.

 

Ključne riječi

Komentara 30

RI
riječanka
09:42 09.11.2009.

...a šta u HAK-u čekaju, da budala izađe sa autoceste?!...

ZA
zagabria1
09:45 09.11.2009.

prvo mi nije jasno otkud toliko ludosti i nepažnje. Koliko čujem i u Sloveniji ima isto dosta takvih slučajeva. Jedno od razumnih objašnjenja je da su ljudi izgubljeni, ne vide perspektivu, zabrinuti, vremena su je koma za normalan život. Alii ipak treba pooštriti kazne. Oduzimanje vozačke na 3 godine ili čak možda i auto

KR
kreont
09:42 09.11.2009.

Kazne preblage, zakon i ako postoji ne primjenjuje se. A ovaj neka se vozi, možda se i sretne sa nekim. Živjelo Martinje i svi koji će se pridružiti mu gore na nebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije