Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Vozili 21 kilometar na sat brže i dobili kaznu koju ne mogu platiti

tonino (1)
Foto: Dragutin Šantoši/Pixsell
1/3
16.09.2010.
u 15:27

- Do Barcelone smo doletjeli zrakoplovom iz Zagreba. Na aerodromu smo iznajmili Citroen C5 kojim smo nas petorica i otišli na utakmicu u Madrid.

Navijačka ekipa iz Orahovice u kojoj su bili Igor Hozić, Pavle Jović, Željko Strilić i Tonino Rađenović te Splićanin Dinko Bašić 22. svibnja bila je na utakmici Lige prvaka između Bayerna i milanskog Intera u Madridu u Španjolskoj. Mladići su već i zaboravili na svoje putovanje, a onda je jednom od njih na kućnu adresu stiglo preporučeno pismo od tvrtke koja upravlja španjolskom autocestom.

- Do Barcelone smo doletjeli zrakoplovom iz Zagreba. Na aerodromu smo iznajmili Citroen C5 kojim smo nas petorica i otišli na utakmicu u Madrid. Poslije utakmice vraćali smo u hotel u Zaragozu. Prošla je ponoć, na cesti nije bilo mnogo vozila pa je kolega na autocesti malo stisnuo papučicu gasa. Nešto poslije tri sata nešto nam je  ''blicnulo'' pa smo pomislili da je riječ o odsjaju svjetla s automobilskog fara ili kakvu fotoaparatu. Sljedećeg smo se dana vratili zrakoplovom bez ikakvih teškoća, a onda je nakon dva mjeseca stigla ''čestitka'' - kaže Tonino Rađenović.

U dokumentu na španjolskom jeziku uz osobne podatke Tonina Rađenovića iz Orahovice piše da je njihov automobil 22. svibnja na 510. kilometru ceste u 3,22 sati snimila kamera te da su na cesti s ograničenjem od 120 kilometara na sat vozili 141 kilometar na sati čime su počinili prekršaj.

Kazna iznosi 50 eura i mora se platiti do 16. kolovoza. Ako je ne plate, u tom roku kazna će iznositi 100 eura.

- Ne bježimo od plaćanja kazne, ali je ne možemo platiti jer tvrtka koja nas kažnjava nema račun. Iz španjolskog su nam veleposlanstva u Zagrebu poručili da kaznu možemo platiti u poštanskom uredu u Španjolskoj i da nađemo nekoga da to za nas plati. Neshvatljivo je da se taj problem ne može drugačije riješiti pa ispada da bismo samo zbog tog plaćanja morali ponovno putovati u Španjolsku - čudi se Tonino Rađenović na čije je ime stigla nesvakidašnja ''čestitka''.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar arcanius
arcanius
16:10 16.09.2010.

i kaj sad?.... vozi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije