Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Vozila po autocesti u suprotnom smjeru, zaustavili je vatrogasci

autocesta,suprotni smjer
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.09.2013.
u 09:43

Vozačicu su zaustavili te spriječili da opasnom vožnjom prouzroči nesreću, a zasad nije potvrđeno je li bila pod utjecajem alkohola

Vatrogasci hrvatskih autocesta jučer su na Autocesti Zagreb – Varaždin zaustavili vozačicu koja je vozila u suprotnom smjeru u smjeru Varaždina. Nasreću, vozačicu su zaustavili te tako spriječili da opasnom vožnjom prouzroči nesreću, a zasad nije potvrđeno je li bila pod utjecajem alkohola. Protiv vozačice bit će podnesena prijava.

Iz Hrvatskih autocesta pak upozoravaju da, dobijete li informaciju o kretanju vozila u suprotnom smjeru na dijelu autoceste na kojoj se vi nalazite, smanjite brzinu vožnje na 40 km/h, te s povećanim oprezom nastavite vožnju desnim prometnim trakom bez pretjecanja uz uključena sva četiri pokazivača smjera. Zaustavite vozilo na prvom odmorištu uz autocestu i pričekajte informaciju o prestanku opasnosti.

– Ako ste sami uočili vozilo koje se kreće u suprotnom smjeru na autocesti, odmah dojavite informaciju policiji na 192 ili pozivom na 112. Dojavu možete uputiti i na infotelefon HAC-a 0800-0422. Tek kada dobijete informaciju da je incidentna situacija završila, nastavite s normalnom vožnjom na autocesti – poručuju iz HAC-a.

>> Bugarin u suprotnom smjeru autocestom vozio teretnjak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije