Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utaja poreza

Vozikaju se u Ferrariju i od države traže pomoć

Skrivena kamera: Djevojke i Ferrari
Foto: YouTube
02.12.2013.
u 16:35

U 546 kontrola na tri rimska sveučilišta, policija je otkrila 340 slučajeva lažnog prikazivanja prihoda.

Studentica rimskog sveučilišta Roma Tre postala je simbol prevaranata među studentima. Ona, naime, živi u vili s bazenom (koji, dakako, nema građevinsku dozvolu), vozika se u očevu Ferrariju, prijavila je da ima niske obiteljske prihode kako bi mogla zatražiti – stipendiju. A njezin slučaj nije jedini.

Financijska je policija u 546 kontrola studentskih prijava na tri rimska sveučilišta otkrila 340 slučajeva lažnog prikazivanja prihoda. Druga studentica, sa sveučilišta Tor Vergata, prijavila je pak godišnji obiteljski prihod od 14.000 eura, ali je „zaboravila“ napisati da na računu u banci ima 600.000 eura. S pravom građani Italije strahuju za budućnost zemlje kad i djeca roditelja koji ne prijavljuju porez ili ga prijavljuju lažno ne samo što to ne smatraju nemoralnim već „nasljeđuju“ i njihovu volju za prijevaru.

A, i državni dužnosnici potpomažu utajivačima poreza. Financijska je policija u prvih 10 mjeseci ove godine otkrila da su državni dužnosnici oštetili državnu blagajnu za 2,2 milijarde eura. Riječ je o onima koji su izdavali lažne potvrde kako bi njihovi korisnici mogli dobiti besplatne usluge – od onih u vrtićima do onih na osnovi kojih se dobiva socijalna pomoć. Od 8000 osoba nad kojima je proveden nadzor, čak 2500 imalo je beneficiju koju ne bi trebali imati. Financijska policija prijavila je 5073 državna dužnosnika. Sudu je prijavljeno i 150 slučajeva nepotrebnih savjetodavnih troškova u iznosu od 8,5 milijuna eura.

>> Dileru zaračunali porez na ilegalno prodani heroin!

Ključne riječi

Komentara 15

SN
snovakor
20:30 02.12.2013.

Ne znam zašto toliko pišete o stranim problemima...potaknite domaće institucije da se mrdnu, da počnu raditi i istraživati, gdje ko uzima a nema pravo na to...a ima ih puno, sigurno...nismo mi nikakva oza usred svega zla koje se dešava u ovo vrijeme na ovom svijetu.

BA
basinac
19:45 02.12.2013.

Pitam službenicu u socijalnom,dali vi kontrolirate kome sve dajete pomoć,veli mi ona donesi i ti papire dat ćemo i tebi. Strašno

ŠS
Štap sa glavom
08:09 03.12.2013.

Nema tu ništa čudno, susjedi smo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije