Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na autocesti

Vozeći u pogrešnom smjeru ubio jednu i ozlijedio 6 osoba

\'wiesbaden1_nnn_pxl_unu_0711\'
\'Sebastian Stenzel - Wiesbaden112.de\'
Autori: S. Puđa, M. Dokoza
08.11.2011.
u 08:39

Hrvat (48) koji je izazvao nesreću pobjegao je s mjesta nesreće iako je i sam bio teže ozlijeđen. U nedjelju se sam prijavio policiji

Prometnu nesreću koja se dogodila u subotu navečer oko 20.30 sati na njemačkoj autocesti A3 Idstein (smjer Wiesbaden – Köln) kod Niedernhausena, u kojoj je život izgubio 56-godišnjak, a njegov 17-godišnji sin i 54-godišnja supruga teže su ozlijeđeni, kao i još četiri osobe, skrivio je 48-godišnji Hrvat iz Wiesbadena. Kako potvrđuje i njemačka policija, 48-godišnji Hrvat vozio je u smjeru Kölna. Iz nepoznatog je razloga okrenuo svoje vozilo VW touareg na autocesti te nastavio voziti u pogrešnom smjeru.

Lančani sudar

Iz smjera Wiesbadena prema Kölnu dolazio je BMW koji je vozio 56-godišnji Hrvat iz Duisburga. U nastojanju da izbjegne touareg koji mu se približavao, vozač BMW-a sudario se s vozilom ispred sebe. U lančanom sudaru oštećeno je više vozila. Nastala šteta procjenjuje se na 135.000 eura. O kakvom je sudaru riječ, pokazuje i podatak da je nekoliko spasilačkih službi i vatrogasnih postrojbi ozlijeđene spašavalo do 4 sata ujutro. Policija se za istragu koristila čak i helikopterom, a pretražena je i obližnja željeznička postaja.

Iako su vrlo brzo nakon nesreće počele priče da je riječ o namjernom izazivanju nesreće, pokušaju ubojstva, a potom i samoubojstva, policija zasad nema takvih podataka. Glasnogovornik policije u Wiesbadenu rekao je da nema naznaka prema kojima bi se moglo naslutiti izazivanje nesreće s namjerom, odnosno da je osumnjičenik izazvao nesreću namjerno želeći udariti u svog sunarodnjaka. Na tom se dijelu autoceste vozi i do 200 km/h, a s obzirom na to da je bio mrak, teško se, kažu u policijskoj postaji Wiesbaden, može uopće primijetiti automobile na autocesti. Ipak, policija trenutačno slučaj vodi kao ubojstvo.

Potraga cijelu noć

Iako je 48-godišnji Hrvat nakon izazivanja nesreće pješice pobjegao s mjesta nesreće, i to s teškim ozljedama, nakon čega ga je njemačka policija neuspješno tražila cijelu noć, u nedjelju ujutro sam se prijavio u frankfurtsku policijsku postaju. Kako je do tamo došao s teškim ozljedama, nitko, kažu u policiji, ne zna.

Osumnjičenik se trenutačno nalazi u jednoj frankfurtskoj bolnici. Iz policije nitko još nije kontaktirao s hrvatskim konzulatom u Frankfurtu.

Komentara 10

GO
godfather2
09:59 08.11.2011.

Zlo i naopako kad se vozačka kupuje za trista evra.

Avatar beg
beg
10:22 08.11.2011.

to je pokusaj ubistva znao je sta radi a tj okrenuo je auto i ostavio na autoputu a on pobjegao

GO
godfather2
09:55 08.11.2011.

Vidi se da je vozački polagao u Žeravcu kod Dervente.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije