Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNAT POLICIJI

Vozaču prijeti 109.400 kuna kazne i 60 dana zatvora, policija mu oduzela vozilo

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Matija Habljak/PIXSELL
08.01.2021.
u 11:09

Upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kad su na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, ali to nije sve...

Policijski presretač u srijedu oko 21 sati u Koprivničkoj ulici u Šemovcu pokušao je zaustaviti osobno vozilo, no vozač osobnog automobila oglušio se na signalizaciju, povećao brzinu i nastavio vožnju kretati u smjeru Dravske ulice, gdje se zaustavio, izašao iz vozila i potrčao prema šumarku. Policajci su ga sustigli i uhitili. Pokazalo se da je počinio više prekršaja za koje mu prijeti kazna od 109.400 kuna i 60 dana zatvora!

– Provjerama je utvrđeno da se radi o muškarcu u dobi od 39 godina koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,72 promila, da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine. Također, upravljao je neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu – navode u PU varaždinskoj. 

S obzirom na to da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja, privremeno mu je oduzeto osobno vozilo. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja i u četvrtak je priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

– Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 109.400 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 21 negativnog prekršajnog boda – kažu u policiji. Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu. 

Ključne riječi

Komentara 21

SA
SamoIstina
11:35 08.01.2021.

Da je kojim slučajem u pitanju Hrvat, katolik, branitelj, sve bi se napisalo, no kako je vjerojatno riječ o manjincu druge boje i rase, ništa se ne govori, sve je posloženo kao priča za djecu! Ujo vuk magare!

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
11:19 08.01.2021.

Najbolje mi je ovo izricanje mjere zabrane upravljanja motornim vozilom a čovjek ionako nema vozačku dozvolu, koja glupost. Nego, napišite da je vozilo imalo ČK tablicu?

NA
navijeke
11:25 08.01.2021.

Kao i da je na unutarnjem retrovizoru držao svoj grb. Gore plavo, (simbolizira nebo) dolje zeleno, (simbolizira zemlju) u sredini kolski kotač, (simbolizira put) i odmah ispod toga dva ružičasta lava koji nose akumulator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije