Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE MOGUĆ ŠTRAJK
Povratak na članak

Vozačima obećan status službenih osoba, no ne i veće plaće

Još će se vidjeti hoće li doći do štrajka vozača autobusa najavljenog za 9. rujna, i to nakon što se poslodavci sastanu s predstavnicima Vlade i nekih ministarstava

Komentari 4

DU
Deleted user
15:39 27.08.2019.

haba pa Hrvatska je potpisala Instabulsku konvenciju dali je prestao napad na žene.Šta misle da će se nešto promjeniti što će dobiti da su službene osobe????

VL
Avatar AlPoS
AlPoS
18:58 27.08.2019.

Ovo se samo u Hrvatskoj može dogoditi, da ova 2 sindikata prijete štrajkom kako bi se privatnim autoprijevoznicima povećala dobit. Nikakve veze nema ministarstvo ili država sa privatnim autoprijevoznicima. Kako samo radnici iz ovih prijevozničkih tvrtki i članovi ova 2 sindikata ne prepoznaju da ih se koristi kako bi njihovi vlasnici imali još više, a oni još manje. Kolektivna amnezija našeg društva

VL
DU
Deleted user
16:19 27.08.2019.

Mogu razumjeti da traže da se uvede nekakav red i u županijama po pitanju potrebe nekih linija i slično, ali ne razumijem zašto od države traže povišicu plaća? Pa to su sve redom privatne firme, osim nekih gradskih čiji su vlasnici gradovi. To je isto kao da djelatnici Cedevite od države traže povišicu.

VL
MK
mkinkognito
23:22 27.08.2019.

Podupirem to, vozač kao službena osaba možda malo smanje nepodobštine huligana. Naravno ne to bez na vidnom mjestu obješene obavijesti tko je vozač, telefonski broj na kojeg se može pritužit na ponašanje vozača ako to ponašanje nebi bilo u skladuu sa kodexom ponašanja vozača kao alužbene osobe, kodex bi bio sipod imena i prezimena vozača i telefonskog broja. Upravo vozači autobusa (linijski i lokalni) se znaju ponašati kao pijani potkupleni šerifi divljeg zapda opremljeni riječnikom najnekulturnijeg kočijaša pa kad im se netko odupre onda su jadnici koji eto moraju biti službene osobe. Sa kodexom i jasnim načinom pritužbe pa bi možda i oni uvijek bili vozači sa službene osobe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.