Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI UVJETI

Vozači oprez, stižu poledice i jaka bura! Prve snježne pahulje već na Sljemenu

snijeg
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
18.11.2018.
u 22:12

Temperature će se držati ispod minusa, a očekuju se i nove padaline

U početku tjedna vozači će u većem dijelu Hrvatske imati prilike isprobati kvalitetu svojih zimskih guma i opreme. Bit će pretežno oblačno, hladno, mjestimice s oborinama na granici kiše i snijega, a u planinskim krajevima poput Gorskog kotara temperature će se držati ispod minusa, a očekuju se nove padaline.

I u kontinentalnom dijelu Hrvatske zahladit će pa se u jutarnjim satima može očekivati i poledica.

Zbog bure, koja će biti i s orkanskim udarima podno Velebita očekuju se problemi i u cestovnom prometu, a sigurno na dijelu autoceste prema Rijeci, kao i na Jadranskoj magistrali oko Kvarnera i južnije prema Senju i Karlobagu.

VIDEO Pogledajte kako pripremiti automobil za zimu

U ostalim dijelovima Jadrana očekuje se umjerena bura. Kako u Državnom hidrometeorološkom zavodu očekuju da će se temperatura spustiti na vrijednosti primjerene studenome, u nekim se krajevima kontinentalne Hrvatske može očekivati i prvi snijeg.

Dežurat će i zimske službe, a vozači se mogu nadati da su sve te službe već spremne za zimske uvjete koji stižu.

GALAERIJA Pogledajte snijeg na Sljemenu

snijeg
1/11

 

Ključne riječi

Komentara 6

FF
filip.filipovic23
19:12 18.11.2018.

Vrijeme je da tako i bude!!

SA
sargu123
19:34 18.11.2018.

Studeni je mjesec, pa kako to da je hladno?

Avatar miyamoto
miyamoto
21:05 18.11.2018.

Vrijeme se doista promijenilo. Prije nekoliko godina nije bilo snijega ni za Bozić, no sad već krene padati u studenom. Stize nam globalno zahlađenje, a ljeti globalno zatopljenje. Uskoro ćemo setati na krpljama, i putovati psećom zapregom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije