Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog novih mjera

Zbog odluke Francuske kamioni zapeli u V. Britaniji, sada imaju još jedan problem

Foto: PIXSELL
1/3
21.12.2020.
u 20:08

Francuski predsjednik Emmanuel Macron inzistirao je da vozači kamiona moraju predočiti dokaz da su negativno testirani na COVID-19 prije nego što im je dopušteno prijeći kanal

Nakon širenja koronavirusa u Velikoj Britaniji, Francuska je zabranila putovanja za putnike i za robe, a odluka je uvelike utjecala na vozače kamiona koji ne mogu napustiti Kent, županiju koja je tunelom povezana s Francuskom. 

Niz kamiona zapeo je u Kentu gdje mnogi od njih dobivaju i kazne za parkiranje jer ponestaje mjesta za ostavljanje teretnih vozila. Jedan od vozača, 50-godišnji Eric Johnson iz Birminghama rekao je: "Mnogi od nas, koji smo došli kasnije, nemamo gdje otići", piše Daily Mail

Francuski predsjednik Emmanuel Macron inzistirao je da vozači kamiona moraju predočiti dokaz da su negativno testirani na COVID-19 prije nego što im je dopušteno prijeći kanal pa bi se kaos mogao nastaviti sve do Badnje večeri. 

Irski kamiondžija Damien Doherty (42) rekao je: "Moja se žena brine što za Božić možda neću biti kod kuće". 

U Doveru, glavnoj trajektnoj luci u Kentu, danas je došlo i do incidenta kada je jedan frustrirani vozač bez prestanka trubio što je pak razljutilo sve one koji su se našli u blizini. Mještani i gosti obližnjeg hotela izlazili su i molili ga da prestane, dok su mu neki čak i prijetili. Također, drugi se vozač sudario s vozačem automobila. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije