Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPIO POBJEĆI Policajci su ga tri puta tražili, a sreća u nesreći je da je pobjegao pješke

Vozač sa 3,81 promila zavadio policiju i tužitelje

04.03.2009.
u 19:51

LUDBREG – Premda je na slobodu danas iz ludbreške policijske postaje pušten Josip Krobot (52) iz Slanja jer je varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo odlučilo da će biti prekršajno i kazneno prijavljen redovitim putem, odvjetništvo se ipak predomislilo. Krobat je, naime, u ponedjeljak u Ludbregu skrivio prometnu nesreću sa 3,81 promila u krvi, u kojoj je poginula njegova prijateljica Marija Kosić (66).

Propao u zemlju
Policija je cijelo jutro tražila Krobota kod kuće i u cijelom ludbreškom kraju, no njemu ni traga. Čak su pretražili Krobotovu kuću uz pomoć njegove tete, no Krobot kao da je u zemlju propao.

– Pretražili su i gospodarske zgrade, ali nisu ništa našli. Čak su ispitivali gdje ima vikendicu, no ni tamo ga nije bilo. Mi susjedi ipak mislimo da se skrivao kod kuće jer pola sata nakon što je policija otišla, susjeda mi je rekla da ga je vidjela kako prolazi pokraj njihove kuće – kazala nam je susjeda Franciska te dodala da ju je njegova sestra koja živi u Zagrebu zvala telefonom i raspitivala se za njega.

Njezin suprug Franjo kaže da se nisu puno družili s njime, ali da su imali korektne i normalne dobrosusjedske odnose.

– Nije bio agresivan prema susjedima. Radio je u Elektri i živio svojim životom. Danas popodne orezivao sam trske i susjeda mi je rekla da je vidjela da se miču zavjese u njegovoj kući i da je sigurno doma. No oni, a ni drugi susjedi, nikoga osim policije, koja je dolazila nekoliko puta, nisu vidjeli.

Susjedi kažu da je pokojna Marija živjela kod njega te da su oboje puno pili. Pokojnica je, kažu, čak zaobilazila njihovu trgovinu jer se u njoj zadužila. I u ludbreškoj policiji su nam potvrdili da su danas zadržali Korbota do otrežnjenja, a potom ga pustili kući jer se odvjetništvo nije odlučilo da bude priveden istražnom sucu. No kako je danas od njih zatraženo da ga uhite i privedu, tražili su ga kod kuće i na poslu.

Poslali ga na liječenje
– S posla su ga poslali liječniku radi liječenja. Danas uopće nije bio svjestan što je napravio. Odvjetništvo je zatražilo danas od nas da ga uhitimo i privedemo istražnom sucu. Tražimo ga, ali nam zasad nije dostupan – kaže Miljenko Kvar, pomoćnik načelnika ludbreške policije.


'Policija ga je mogla i sama privesti istražnom sucu!'

Miljenko Babić, varaždinski općinski državni odvjetnik, rekao je da je sa slučajem upoznat tek jučer ujutro. – Nismo odlučilii da se protiv prekršitelja podnese kaznena prijava redovitim putem. Osim toga, policija ga je mogla i bez našeg naloga privesti istražnom sucu koji bi odlučio o zadržavanju – kaže M. Babić. No, policija nam je potvrdila ono što je i dan prije rekla, da je o svim radnjama koje su poduzimali bila obaviještena državna odvjetnica, koja je podnijela zahtjev za podnošenje kaznene prijave redovitim putem. (dpl)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije