Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Volontiranje im otvorilo novi pogled na svijet

djeca
Anton Ficko/VLM
09.05.2010.
u 13:15

Iako je od početka njihova volontiranja prošlo manje od tri mjeseca pozitivno pomaci na obje strane itekako vidljivi.

CRIKVENICA - Prvi rezultati su sjajni i zapravo je teško reći tko je na većem dobitku. Kažu to ravnatelj Dječjeg doma Izvor u Selcu Nikica Sečen i predsjednik Udruge invalida grada Crikvenice Senad Serdarević nakon što je na poticaj Izvorove socijalne radnice Ivane Azinović nedavno pokrenut program volontiranja štićenika doma u okruženju djece s cerebralnom i dječjom paralizom.

Pri ruci mladim volonterima, a riječ je o osam srednjoškolaca, su i fizioterapeutkinja Vlasta Matejčić, te rehabilitatorica Tea Petek, koje su zadužene za stručni dio radne terapije dva puta tjedno.

Volontiranju u Izvoru put je utrt prije nešto više od godinu dana. Riječanke Nikolina Stanić i Sandra Mrkalj i Crikveničanka Klara Gjini dio su slobodnog vremena darovale štićenicima doma učeći ih plesu, odbojci i likovnom stvaralaštvu. Tako je počelo da bi se broj volontera ubrzo udvostručio. Nakon toga  štićenici su poziv da se i oni okušaju u pomaganju drugima objeručke prihvatili i tako i sami postali - volonteri.

- Time su prvi puta došli u situaciju da i oni nešto daju, da se osjećaju ispunjeno i korisno. Stoga s nestrpljenjem čekaju odlazak k novostečenim prijateljima iz Udruge od kojih su s nekima i vršnjaci, pa im se pridružuju i na izletima, sportskim igrama, terapijskom jahanju, ističe N. Sečen. Tvrdi da su iako je od početka njihova volontiranja prošlo manje od tri mjeseca pozitivno pomaci na obje strane itekako vidljivi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije