Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanja

Vole informatiku, ali internet i igrice su im ipak – zanimljiviji

'14.03.2011., Sisak - U OS Braca Bobetko odrzano je zupanijsko natjecanje ucenika osnovnih i srednjih skola u informatici. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
15.03.2011.
u 13:05

Našu će županiju na državnom natjecanju iz biologije zastupati i autori istraživačkih radova: "Zaštićene vrste porječja Petrinjčice" i "Oblici lišća"

Ukupno 66 učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je jučer na županijskom natjecanju iz informatike u Osnovnoj školi braće Bobetko u Sisku. Učenici iz Kutine, Siska, Petrinje, Popovače, Novske i Gvozda pokazalo je znanje iz osnova informatike te programskih jezika basic i logo.

Malo je prijavljenih

– Malo je učenika na natjecanju ove godine. Zadaci iz programskih jezika prilično su teški, a to gradivo malo je zastupljeno u školskom gradivu – ističe profesorica Jasminka Gerin. Brojni učenici prije početka nastave koristili su zadnje trenutke da ponove gradivo.

– Vježbao sam svaki dan po pola sata za natjecanje. Više vremena ipak provodim igrajući igrice na računalu, no zanimaju me i programski jezici - kazao je Sebastijan Vujnović, učenik 6. razreda OŠ Viktorovac iz Siska koji se natjecao u programskom jeziku logo.

– Prijavio sam se prvenstveno da vidim koliko sam dobar. Volim informatiku i ponekad vježbam ovakve zadatke. Pripremao sam se oko tri tjedna – kaže Marin Jansky, učenik 6. razreda OŠ Viktorovac iz Siska. Među rijetkim djevojkama na natjecanju bila je Kutinjanka Ena Pipal.

– Zanima me informatika, iako više vremena provedem na internetu. Nisam se baš dugo spremala, logo nije težak – rekla je Ena. Prvo natjecanje iz informatike održano je 1994. godine u Kutini.

Petrinja i Kutina najbolji

Županijsko natjecanje iz biologije okupilo je u Srednjoj školi u Glina 51 osnovca i srednjoškolca, koji su pokazali najviše znanja na izlučnim natjecanjima ili kvalitetom istraživačkog rada zaslužili poziv na natjecanje. U natjecanju učenika 7. razreda pobijedila je Tamara Čurčić iz OŠ Glina. Najbolja od učenika osmih razreda je Ivona Komosar, iz OŠ braće Bobetko iz Siska. Prva mjesta u natjecanju srednjoškolaca otišla su u Petrinju i Kutinu. Najbolji biolog iz prvog razreda je Mislav Glibo, a iz četvrtog Hrvoje Mlinarić iz Srednje škole "Tin Ujević" Kutina. Iz Srednje škole Petrinja pobjednica drugih razreda je Gabrijela Pejkić, te pobjednik trećih razreda Ivan Nikić. Povjerenstvo za natjecanje pod predsjedanjem Ivanke Benović, profesorice Osnovne škole Viktorovac iz Siska, predložilo je da se na Državno natjecanje pošalju istraživački radovi iz Srednje škole Petrinja – Oblici lišća i vrste pigmenata koje oni sadrže, rad Sofije Džakula i Natalije Josipović te Zaštićene vrste porječja Petrinjčice, Bojane Janjanin i Valentine Mikulić. Pobjedom na županijskom natjecanju, mladi biolozi su izborili nastup na Državnom natjecanju. Poželimo im da ponove uspjeh Petre Pjevac, učenice Srednje škole Glina koja je 2006. godine pobijedila na državnom natjecanju. Nakon srednje škole, upisala je molekularnu biologija na PMF u Zagrebu, a sada studira u Njemačkoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije