Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U susjedstvu

Vojvođanski Hrvati dobili program na RTV Vojvodine

101
Petar Glebov/Pixsell
10.03.2012.
u 11:01

U okviru televizijskog programa RTV, šest dana u tjednu emitira se dnevnik na hrvatskom jeziku i dvije emisije tjedno kolažnog tipa

Pokrajinski medijski javni servis Radio- televizija Vojvodine počinje danas polusatni radijski program na hrvatskom jeziku, koji će se emitirati na Trećem programu Radio Novog Sada, namijenjenom manjinskim nacionalnim zajednicama, javlja agencija Tanjug.

- U emisijama, koje će se moći slušati subotom od 21 do 21,30 sati na frekvencijama 100 i 101,7 megaherca, bit će riječi o najvažnijim događajima za hrvatsku nacionalnu zajednicu, aktualnim zbivanjima u toj zajednici i u pokrajini, kao i o bitnim događanjima u regiji, poglavito u Hrvatskoj - rekla je Tanjugu urednica tog programa Jelena Tumbas dodajući kako je Hrvatsko nacionalno vijeće pozdravilo početak emitiranja radijskog programa na hrvatskom jeziku, ocjenivši to \"povjesnim trenutkom\", ali i zatražilo veću zastupljenost hrvatskog programa na RNS-u.
Kako je pojasnio predsjednik HNV, Slaven Bačić, taj zahtjev se temelji na činjenici da je hrvatski jezik jedanje od šest službenih jezika u Vojvodini, a hrvatska nacionalna zajednica jedna od najbrojnijih u pokrajini. U okviru televizijskog programa RTV, šest dana u tjednu emitira se dnevnik na hrvatskom jeziku i dvije emisije tjedno kolažnog tipa, podsjeća Tanjug.

Komentara 19

HS
Hrvatski sin
11:26 10.03.2012.

kad će srbi pustit barem jednog hrvata u sabor? to pitanje im treba stalno postavljati

OB
-obrisani-
11:44 10.03.2012.

sine kako nećemo....pa imate vi hrvata u saboru al u skupštinu malo teže....kad vas je malo a treći program rt vojvodine...pa nisam ni znao da postoji...ni prvi nije slušan

NN
nato nece proci
11:17 10.03.2012.

Kandalozno : saka ljudi ima svoj TV program. Kada ce Srbi imati tako nestu u Hrvadskoj ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije