Naslovnica Vijesti Svijet

Vojvođanski Hrvati dobili program na RTV Vojvodine

U okviru televizijskog programa RTV, šest dana u tjednu emitira se dnevnik na hrvatskom jeziku i dvije emisije tjedno kolažnog tipa
10. ožujka 2012. u 11:01 19 komentara 64 prikaza
101
Foto: Petar Glebov/Pixsell

Pokrajinski medijski javni servis Radio- televizija Vojvodine počinje danas polusatni radijski program na hrvatskom jeziku, koji će se emitirati na Trećem programu Radio Novog Sada, namijenjenom manjinskim nacionalnim zajednicama, javlja agencija Tanjug.

- U emisijama, koje će se moći slušati subotom od 21 do 21,30 sati na frekvencijama 100 i 101,7 megaherca, bit će riječi o najvažnijim događajima za hrvatsku nacionalnu zajednicu, aktualnim zbivanjima u toj zajednici i u pokrajini, kao i o bitnim događanjima u regiji, poglavito u Hrvatskoj - rekla je Tanjugu urednica tog programa Jelena Tumbas dodajući kako je Hrvatsko nacionalno vijeće pozdravilo početak emitiranja radijskog programa na hrvatskom jeziku, ocjenivši to \"povjesnim trenutkom\", ali i zatražilo veću zastupljenost hrvatskog programa na RNS-u.
Kako je pojasnio predsjednik HNV, Slaven Bačić, taj zahtjev se temelji na činjenici da je hrvatski jezik jedanje od šest službenih jezika u Vojvodini, a hrvatska nacionalna zajednica jedna od najbrojnijih u pokrajini. U okviru televizijskog programa RTV, šest dana u tjednu emitira se dnevnik na hrvatskom jeziku i dvije emisije tjedno kolažnog tipa, podsjeća Tanjug.

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • Hrvatski sin:

    kad će srbi pustit barem jednog hrvata u sabor? to pitanje im treba stalno postavljati

  • -obrisani-:

    sine kako nećemo....pa imate vi hrvata u saboru al u skupštinu malo teže....kad vas je malo a treći program rt vojvodine...pa nisam ni znao da postoji...ni prvi nije slušan

  • nato nece proci:

    Kandalozno : saka ljudi ima svoj TV program. Kada ce Srbi imati tako nestu u Hrvadskoj ?