Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ranko končar:

'Vojvodina će dobiti onoliko autonomije koliko otme'

srpska zastava
AFP/PIXSELL
19.12.2012.
u 09:41

Autor knjige o Vojvodini Miroslav Ilić predlaže raspisivanje referenduma na kojemu bi se građani izjasnili kakvu autonomiju žele

– Stara misao da će Vojvodina u državno-pravnom smislu dobiti samo ono što otme vrlo je aktualna i danas – rekao je povjesničar Ranko Končar u Skupštini Vojvodine, na promociji knjige Miroslava Ilića "Vojvodina direktno", te ocijenio da se Vojvodini već 20 godina pokušava nametnuti "duboko konzervativna, nacionalistička matrica", javlja agencija Beta.

– Vojvodina je povijesna pokrajina, a rasprava o tome je li Novi Sad glavni grad ili je sjedište pokrajine idiotska je. To je nasilje nad razumom. U tijeku je politička, ekonomska, kulturna, obrazovna, civilizacijska devastacija Vojvodine – rekao je novinar Dimitrije Boarov ocjenjujući da se "pune 24 godine ideja autonomije Vojvodine ponižava", ali je ta ideja usprkos svemu preživjela što svjedoči da ona ima "vitalnosti i života".

Književnik Nedim Sejdinović drži da ideja Vojvodine ima energiju i nije osuđena na propast "kako bi to neki voljeli" jer bi "beogradski nacionalisti najradije zabranili riječ Vojvodina".

Autor knjige o Vojvodini Miroslav Ilić predlaže raspisivanje referenduma na kojemu bi se građani izjasnili kakvu autonomiju žele, ali "to nije secesionizam, već odgovor na pitanje kako bi ova država Srbija trebala izgledati".

>> 'Vojvođani ne postoje i neće nikada ni postojati'

Ključne riječi

Komentara 36

OB
-obrisani-
10:55 19.12.2012.

@crocro01 i ostali koji se palite na nasu Srpsku Vojvodinu. Nemojte se uzaludno radovati bolesnici pakosni, moram da vam kazem da je danas u Vojvodini 80% nas Srba. Sta mislite kao ce Vojvodjani da odluce ? Pa sad pucajte od muke muahhhaaaahahhhaaaa........ Pa prije ce vasa Istra da se pripoji Italiji, jer oni tamo cak Talijanski pricaju a ne nasim Srpskim kao vi u Hrvatskoj.

NE
neone
10:45 19.12.2012.

rasparcavajte vi vasu ljepu. vojvodina je sastavni deo srbije tu ce i ostati, zasto? pa zato sto je 87 posto srpskog stanovnistva. srbi.. srbija.... kapirate??

NE
neone
10:55 19.12.2012.

banovina hahahaha nije mi milo haha kakav si ti kralj, to su glupe polemike jer mi koji zivimo u vojvodini i ne razmisljamo o tome. veliki pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije