Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINCI TVRDE

Vojska je dobila rok od tri tjedna? 'Putin želi te stvari kako bi imao narodu što pokazati'

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
22.02.2024.
u 08:16

Skibitski je rekao kako i ruski ciljevi za sljedećih šest mjeseci uključuju preuzimanje kontrole nad Donjeckom oblašću dok bi pritom htjeli zadržavati teritorije koje su već zauzeli u dijelovima Khersonske i Zaporiške oblasti.

Ukrajinska Glavna obavještajna uprava (GUR) u srijedu je priopćila da su ruske oružane snage dobile rok od nešto više od tri tjedna da preuzmu punu kontrolu nad ukrajinskom Luganskom oblasti. Vadim Skibitski, zamjenik voditelja GUR-a, rekao je tijekom intervjua za Interfax-Ukrajina da Kremlj želi kontrolu nad Luganskom prije predstojećih predsjedničkih izbora u Rusiji.

Predsjednički izbori u zemlji trebali bi se održati od 15. do 17. ožujka. Ruski predsjednik Vladimir Putin uvjerljivi je favorit za pobjedu. Iako ankete pokazuju da je Putin popularan u ruskoj javnosti, potpora njegovom ratu u Ukrajini počela je opadati. Stoga bi pobjede kao što je zauzimanje Luganske oblasti mogle Putinu dati nešto što će pokazati svom narodu, piše Newsweek.

- Prije izbora žele doći barem do administrativnih granica Luganske oblasti - rekao je Skibitski za Interfax-Ukrajina. - Da ima barem neki uspjeh, nešto poput Avdiivke, negdje drugdje na nekom drugom frontu - dodao je.

VEZANI ČLANCI

- Postoje ključne točke: [gradovi] Kupjansk, Lyman i Avdiivka. Zašto Kupjansk i Lyman? Kako bi pokazali da su navodno uspjeli vratiti teritorije koje je Ukrajina oslobodila nakon početka sveobuhvatne agresije. To bi bilo simbolično. To je element koji bi se vrlo aktivno koristio u informacijsko-psihološkim operacijama, akcijama i informacijskom prostoru - izjavio je.

Newsweek je u srijedu kontaktirao rusko Ministarstvo vanjskih poslova za komentar ovih navoda.

GALERIJA  Papu je nazivao 'imbecilom' i vrijeđao, a sada ga s osmjehom zagrlio

1/14

Skibitski je rekao kako i ruski ciljevi za sljedećih šest mjeseci uključuju preuzimanje kontrole nad Donjeckom oblašću dok bi pritom htjeli zadržavati teritorije koje su već zauzeli u dijelovima Khersonske i Zaporiške oblasti.

- Zadržavanje znači aktivnu obranu ili potiskivanje naših snaga natrag na položaje s kojih smo započeli našu ofenzivu - rekao je Skibitski.

VIDEO 'Otac joj je agent, varala je Navaljnog': Ovako su je Rusi diskreditirali, a postala je Putinova noćna mora

Komentara 10

KA
karijes
08:37 22.02.2024.

Ima što pokazati : koliko rusa je dao pobiti na ukrajinskom ratištu i koliko protivnika poput Navaljnog, kako je ovim ratom osiromašio i unazadio zemlju za 20 godina, kako je izolirao ruski narod od demokratskog svijeta pa ne mogu više ni u Hrvatsku na more... a sve zato kako bi učvrstio svoju diktaturu i spriječio slobodu razmišljanja i djelovanja običnog Rusa.

SE
Serengeti
15:14 22.02.2024.

Putin već ima za pokazat uspješno odbijenu ukrajinsku protuofenzivu i zauzimanje Adiivke. Ukrajinci sad govore da treba zauzeti i Lugansk pa da se onda kao smiju eto Putin nije ostavrio svoje ciljeve. Jadno.

HO
homofobic
10:53 22.02.2024.

Sve se mjenja ali ne broj TRI 3! Najprije su bila tri dana, sada su 3 tjedna ali svi su izgledi na niti 3 godine nece biti dovoljno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije