Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE U OBITELJI POD PAPUKOM - Pritvoren tridesetčetverogodišnjak koji je deset godina zlostavljao vlastitu obitelj

Vojničkim remenom premlatio četrnaestogodišnju pastorku

papuk-crna.jpg
import
25.10.2008.
u 15:24

VIROVITICA - Deset godina me moj tridesetčetverogodišnji suprug pokušava ubiti. Tuče me, trka, tjerao me je da klečeći puzim stotinjak metara po ulici, a najteže mi je što tuče i zlostavlja moju djecu. Kćerku, koja je grizla nokte, tjerao je, da tupim djelom sjekire, na panju udara po vlastitim prstima sve dok ne bi poplavili. Ovo što je prošle srijede učinio mojoj najstarijoj kćeri, četrnaestogodišnjakinji, prevršilo je svaku mjeru.

Više ga ne želim vidjeti, a njega neka sada tuku u zatvoru onako kako je on nas 'mlatio', pa neka vidi kako je to dobivati batine bez razloga, kaže mlada bolesna žena koja je sa svoje četvero djece odlučila napustiti muža nasilnika.

Obitelji živi u iznajmljenoj kućici u pokrajnjoj ulici u jednom selu pod Papukom, a događaj koji je prelio čašu trpljenja dogodio se u srijedu.

- Došla sam iz škole, a očuh se spremao na posao. Tražio je moju torbu, a kada je pogledao torbu rekao je da ga ne slušam, pa me je počeo psovati i tući. Pala sam, a on me je dva puta udario cipelom s metalnih vrhom po glavi. Potom je uzeo vojnički opasač i tukao me je gdje je stigao da bi me na kraju natjerao na klečeći puzim oko stola s rukama podignutim u zraku, ispričala nam je četrnaestogodišnjakinja, odlična učenica osnovne škole, pokazujući svoja 'išarana' leđa.

Događalo se to pred očima troje djece od kojih je najmlađem 4, a najstarijem 11 godina, u vrijeme kada se majka, zbog bolesti, nalazila kod liječnika.

Nakon čudnog ponašanja četverogodišnjakinje majka je njene ozljede primijetila u srijedu kasno oko 22 sata, a sutradan je sve školskom pedagogu i nadležnim službama. Nakon što se otkrilo da je tridesetčetverogodišnjak prije osam dana na sličan način 'prebio' i svog jedanaestogodišnjeg sina Centar za socijalnu skrb je dvoje najstarije djece odmah izuzeo iz obitelji i smjestio u udomiteljsku obitelj, a majci s dvoje djece ponuđen je smještaj u 'sigurnu kuću'.

Policija je nasilnika, protiv kojega se već vodi kazneni postupak, zbog za pokušaj silovanja medicinske sestre na poljskom putu, privela Općinskom sucu za prekršaje, određena mu je preventivna mjera pritvora u trajanju od 15 dana koju od petka izdržava u Bjelovarskom zatvoru, te pokrenut kazneni postupak zbog nanošenja teških ozljeda i zlostavljanja u obitelji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije