Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šušak je nagradio

Vojni stan dobila i Nevenka Mesić koja je sada u zatvoru u Požegi

nevenka
Foto: Arhiva VL
1/3
31.01.2011.
u 09:15

I dok zeengeovka 2002. izjavljuje da je ponosna na ratni put svoje kćeri koja je nakon mature postala "vojnik", naši sugovornici njezinu karijeru u HV-u i MORH-u opisuju ne baš lijepim riječima

Trosobnim stanom u zagrebačkom naselju Sigečica Ministarstvo obrane odužilo se i Nevenki Mesić, samoprozvanoj “Majci Slavonije”. Bojnici Mesić 24. studenoga 1992. godine MORH je dodijelio stan površine 76,7 četvornih metara u Korčulanskoj 10.

Nositeljice spomenice

Dok mnogi naši sugovornici njenu karijeru u brigadama HV-a i u Ministarstvu obrane opisuju ne baš lijepim riječima, tadašnji ministar obrane, pokojni Gojko Šušak, očito je imao drukčije mišljenje.

Naime, u odluci Ministarstva obrane iz studenoga 1992. godine piše da je Nevenka Mesić stan u Zagrebu zaslužila “jer je bila pripadnica 106. i 3. brigade HV-a, stoga što je bojnica i zato što sada radi u MORH-u”. Nadasve je zanimljiv nastavak objašnjenja u kojemu piše da je Eleonora Mesić, njena kći, “vojnik 106. brigade, 3. brigade i pripadnica MORH-a”. Još je intrigantniji nastavak obrazloženja u kojemu piše da su “Nevenka i Eleonora Mesić nositeljice Spomenice Domovinskog rata 90.-92.”.

Naime, Eleonora Mesić rođena je 20. kolovoza 1973. godine. Što bi značilo da je Eleonora postala “vojnik” s nepunih 18 godina!

Nevenka Mesić, kao dopredsjednica kluba žena sudionica Domovinskog rata, 28. siječnja 2002. izjavljuje: “U postrojbe Zbora narodne garde priključila sam se 26. lipnja 1991. godine. Tada počinje moj ratni put po slavonskom, banijskom i južnom bojištu. S ponosom kažem da sam jedna od rijetkih majki koja je zajedno s kćerkom sudjelovala u Domovinskome ratu. Iako još nije bila punoljetna, moja se kći, odmah nakon mature, priključila postrojbama hrvatskih oružanih snaga, gdje se i danas, nakon 11 godina, nalazi kao pripadnica Četvrte splitske brigade.”

Nakon umirovljenja bojnica Mesić prihvatila se humanitarno-socijalnog rada te je osnovala udrugu za pomoć zlostavljanoj djeci i odraslima. Upravo zbog svog “humanitarno-socijalnog rada”, a ne svojih ratnih zasluga, postala je poznata široj javnosti kada je na vidjelo izašla afera “Rovinjsko sunce”.

Okoristila se položajem

Naime, nju su kao predsjednicu Upravnog vijeća rovinjskog doma, što je bila od 1. siječnja 2003. do 31. prosinca 2006. godine, optuživali da je tolerirala seksualno uznemiravanje štićenica za što je, navodno, bio odgovoran njen sin Romeo, te da je dom oštetila za najmanje 525 tisuća kuna.

Na koncu je sud presudio da je Nevenka Mesić od početka 2003. do 2006. godine zlorabila svoj položaj predsjednice Upravnog vijeća Rovinjskog sunca te kupnjom namještaja i kućanskih aparata koji su završili u njezinim stanovima u Rovinju i Puli oštetila Rovinjsko sunce za 40-ak tisuća kuna. Zbog toga je dobila zatvorsku kaznu od deset mjeseci koju trenutačno služi u Požegi.

No, Nevenka Mesić ne treba biti suviše razočarana. Jer, kada odsluži kaznu, moći će se vratiti kući, u Rovinj. Ili pak u stan u Zagrebu u Ulici Davorina Bazjanca 13. Taj je stan kupila 27. travnja 2006. godine nakon što je prodala stan u Korčulanskoj dobiven od MORH-a.

Iako u rješenju od 24. studenoga 1992. godine piše da joj se stan daje na privremeno korištenje, očito se u međuvremenu “privremeno” pretvorilo u “stalno”.

Naime, vojni stan u Korčulanskoj 10 Nevenka Mesić najprije je otkupila po povlaštenim uvjetima za nešto više od 50.000 kuna, a potom ga je 28. svibnja 2001. godine prodala za 153.000 njemačkih maraka.

Tako barem piše u kupoprodajnom ugovoru. No, Nevenka Mesić preprodajom MORH-ova stana zaradila je vjerojatno i više. Jer, tržišna vrijednost tog stana bila je veća od one prikazane u kupoprodajnom ugovoru.

Komentara 120

OB
-obrisani-
10:22 31.01.2011.

Kkao ce ona ovako ljepa bez SEXA u Ztavoru izdrzati::::::::..:

OK
okus
11:35 31.01.2011.

Moje je misljenje da je SVATKO tko je bio spreman nositi glavu u torbi za vrijeme rata ne samo zbog sebe nago i zbog svih nas zasluzio puno vise nego jedan stan. Drugi je problem profiterstvo. To su dvije odvojene stvari. Profitere ne branim dapace.

SO
Somelier
09:30 31.01.2011.

Svi Mesići su već kao djeca borci. Ako Stipe Mesić može biti partizan sa 12 godina zašto onda Eleonora nebi mogla biti borac sa 18 godina. Pa ako su ženske \"puške čistile\" svoj posao su napravile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije