Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Vojni sporazum Hrvatske i Izraela

naslovnica
Foto: VL
17.03.2017.
u 00:00

Memorandum potpisuju dva ministra obrana, hrvatski Damir Krstičević i izraelski Avigdor Lieberman

Hrvatska i Izrael produbit će svoje političke i vojne veze, postaju i vojne saveznice, jer će početkom idućeg tjedna u Tel Avivu potpisati Memorandum o razumijevanju, odnosno pravni okvir sporazuma o obrambenoj suradnji.

Memorandum potpisuju dva ministra obrana, hrvatski Damir Krstičević i izraelski Avigdor Lieberman, a tekst sporazuma prethodno je i brzo dogovoren između dviju strana, nakon što su stručnjaci definirali područja suradnje koje su od obostranog interesa.

Saznaje se da je u memorandumu navedeno dvadesetak područja, od vojno-tehničke suradnje, suradnje u prodaji, proizvodnji i nabavi oružja, definira se međusobna mogućnost treninga vojnih pilota i drugog osoblja, sigurnosna suradnja, doktrinarna pitanja, obuka i trening i sl.

Za Krstičevića se i inače zna da voli brzinu i efikasnost, no to kako su Hrvatska i Izrael u samo nekoliko mjeseci odradile posao oko vojne suradnje u vezi s kojom dvije države neuspješno “koketiraju” već petnaestak godina, uistinu jest iznenađenje.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U dananjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Todorić osigurao novac za plaćanje dobavljačima i državi

>>Ekskluzivno za Večernji piše Radoslav Katičić, jedini živući suautor Deklaracije o jeziku

>>Istraživanje: Hrvatska ima zastupnica kao i Saudijska Arabija

>>Analiza. Fiksirajte kamate dok možete, od 2018. idu gore

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar dobry
dobry
02:44 17.03.2017.

Neeee! Vučko i onaj pin.g.vin Vulin, dežurni huškač protiv Hrvatske, dobit će živčani slom. Pa Izrael im je bio glavna uzdanica za neometano blaćenje Hrvatske u svijetu!

NA
navijeke
00:22 17.03.2017.

Izvanredna vijest. Izrael nam je već dugo jako naklonjena zemlja, puno više no što se to može pročitati u našim glasilima, što ponajviše moramo zahvaliti pokojnom Jakovu Bienenfeldu koji je za života u punom smislu tog izraza bio most prijateljstva između naše dvije zemlje. Izrael i mi imamo dosta toga zajedničkog i vijest o ovakvoj suradnji jednostavno me oduševljava. Veliki plus cijeloj hrvatskoj vladi, dame i gospodo, svaka vam čast!

NO
Noniak22
23:16 16.03.2017.

Po meni je ovo super vijest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije