Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD sumnja da je ruski

Turski avioni srušili dron na granici sa Sirijom, Rusi demantiraju da je njihov

dronovi
Foto: Ilustracija/ Hassan Haidar Diab
16.10.2015.
u 14:40

Rusko ministarstvo obrane objavilo je informaciju da su se sve njihove letjelice koje su sudjelovale u operacijama u Siriji, vratile u bazu te da dronovi koji su prikupljali zračne informacije rade prema planu i programu

Turski avioni srušili su dron na granici sa Sirijom, izvjestilla je vojska u službenoj izjavi, piše New York Times.  Iako se isprva sumnjalo da je riječ o sirijskoj letjelici, jer je poznata činjenica da sirijska vlada koristi dronove u sklopu koalicije protiv ISIL-a na čelu sa SAD-om te Rusijom, kako je bio objavio BBC, kasnije je uslijedila informacija da je riječ o ruskoj letjelici. Međutim, Rusi su to demantirali. 

No, Reuters je citirao anonimni američki izvor koji je izjavio da Amerikanci sumnjaju da ipak jest ruski. 

Rusko ministarstvo obrane objavilo je informaciju da su se sve njihove letjelice koje su sudjelovale u operacijama u Siriji, vratile u bazu te da dronovi koji su prikupljali zračne informacije rade prema planu i programu. 

Posljednji put kad Turska je srušila sirijsku letjelicu u svibnju ove godine. 

Više od dva milijuna Sirijaca je izbjeglo u Tursku u četiri godine trajanja sukoba.

>> Moskva u Siriju šalje sustav lasera koji protivnicima uništava vid

Ključne riječi

Komentara 20

BR
Branko102
13:30 16.10.2015.

Već sam komentirao da onog trena kad su Rusi odlučili napraviti reda u Siriji i Bliskom Istoku i staviti pod kontrolu divljanje USA i njihovih terorista,u njihovim planovima ne postoji opcija koja uključuje neuspjeh.Oružje koje sada Rusi koriste je uglavnom standardno.Ukoliko SAD počnu naoružavati teroriste sa ubojitijim oružjem,što je riskantno i za SAD,tada će Rusi dignuti oružanu tehniku na viši nivo.Pučki rečeno,vebaijama se crno piše.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:19 16.10.2015.

Sultanova vojska na strani akindžija. To nije uopće čudna, ni naročito važna vijest.

DU
Deleted user
13:21 16.10.2015.

javlja BBC )) zastrašujuće beznačajna informacija, trla baba lan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije