Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

Vodostaj Struga raste, kritično tijekom vikenda

quad, poplave
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/2
20.02.2014.
u 14:51

Voda u Strugu nikada nije tako brzo tekla. Nešto nije u redu, govori Štefo Tomić iz Plesma.

Kilometre nasipa lakše je i brže obići ako se koristi quad. Za ovo vozilo Kristijan Šarčević i Danijel Kušan, kažu da im je od velike pomoći, posljednjih dana kada više puta na dan provjeravaju nasipe koji štite kuće u naseljima Bukovica, Trebež i Puska u jasenovačkoj Posavini.

- To nam je sada korisno radno sredstvo, baš za ovakve poslove, imaju dobre mogućnosti i brzinu koja nam je ovom trenutku potrebna. Tako možemo obići puno više nasipa, sve kako bi na vrijeme reagirali i obavijestili potrebne službe ako bi voda počela prodirati i prijetiti kućama, rekli su Kristijan i Danijel.

Voda nailazi, pa je Mijo Krizmanić iz Trebeža, ne kao prošle godine kada je zakasnio, na vrijeme smjestio domaće životinje na sigurno. Oko kuće su mu vatrogasci postavili vreće s pijeskom, pa ne misli odlaziti s imanja. Nada se da razina vode neće previše narasti no neki mještani sela Plesmo na novljanskom području, zabrinuto promatraju kanal Strug. Tamo su prošle godine bile poplavljene poljoprivredne površine i više kuća.

Foto: Željko Gašparović/VLM

Obitelji Latin i Koločaj, čiji su domovi uz sam Strug, iako je obalom podignut novi nasip pojačan i vrećama, pribojavaju se da bi moglo biti kao i lani, kada su im dvorišta i gospodarski objekti plivali u vodi.

- Voda u Strugu nikada nije tako brzo tekla. Nešto nije u redu. Čeka nas i novi val vode, osim toga i kiša koja pada puni sve pritoke koji se ulijevaju u Strug - govori Štefo Tomić iz Plesma, dok kontrolira podizanje razine na mjernim mjestima, a Strug raste. Predviđa se da će kritično postati tijekom vikenda.

>>Lovrić Merzel: Zagorci su nam prvi priskočili u pomoć

>>Stiže najnovija tehnologija koja bi trebala spasiti ugrožene kuće!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije