Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vodni val Une prošao kroz Kostajnicu, vodostaj u padu

Sava u Jasenovcu od 5 sati ujutro stagnira na 829 centimetara, a vodostaj Kupe kod Farkašića u 7 sati je iznosio 894 centimetra i još je u laganom porastu
16. svibnja 2019. u 08:50 1 komentara 375 prikaza
Poplave na karlovačkom području
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici jutros je bio 32 centimetra ispod jučerašnjeg maksimalnog vodostaja te i dalje opada. Na snazi su za to područje i dalje izvanredne mejre obrane od poplava, a vatrogasci su i noćas dežurali uz box barijere i zečje nasipe koji su ovaj put uspjeli obraniti kuće.

Poplava u Hrvatskoj Kostajnici Padaju vodostaji u Karlovcu i Sisku “Da nema ovih nasipa, voda bi mi sada bila u kuhinji, a ovako smo se spasili”

Izvanredne mjere obrane od poplava jučer su uvedene i na Savi kod Jasenovca gdje je noćas vodostaj rastao osam centimetara. Razina rijeke Save i dalje lagano raste u iščekivanju vodenog vala Kupe koji trenutačnio prolazi lekeničkim i sisačkim područjem. Hrvatske vode očekuju kako bi vodostaj u Jasenovcu u petak mogao prijeći 850 cm, a pripreme na obrani najugroženijih naselja Uštice i Mlake počele su u srijedu postavljanjem zečjih nasipa.

Izvanredne mjere obrane od poplava vrijede i na riejci Kupi kod Farkašića, te rijeka i dalje lagano raste, ali nema ugroze za objekte. Na karlovačkom području svi su vodostaji i dalje u opadanju.

HAK javlja kako su zbog vode na kolniku zatvorene su ceste u Karlovačkoj županiji:- DC36 Karlovac-Pokupsko u mjestima: Blatnica, Koritinja, Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko; te u Sisačko-moslavačkoj županiji: DC47 Hrvatska Dubica-Dvor u mjestima: Kuljani, Zamlaća i Rosulje, ŽC3253 u mjestu Mlaka, ŽC3275 u mjestu Donje Jame, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, LC33086 Donje Selište-Skela.

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Avatar possibilis
    possibilis:

    koga vraga ljudi grade u dnu klanca? tisucljecima se gradilo na povisenom. tko izdaje te dozvole?