Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI DAN ROMA

Vođa Roma ljutito napustio prijam Ive Josipovića

ibrahim gušani,romi,cigani (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
08.04.2013.
u 19:51

Gušani je ogorčen što je obraćanje bilo dopušteno samo zastupniku Kajtaziju koji bi, po njemu, trebao biti samo njihov servis

Obilježavanje Svjetskog dana Roma proteklo je u sjeni izgreda u Uredu predsjednika Republike. Predstavnici Nacionalne koordinacije Vijeća romske nacionalne manjine demonstrativno su napustili primanje jer im nije bilo dopušteno obraćanje Josipoviću. Romi su predsjedniku željeli predstaviti svoju deklaraciju i zatražiti da podrži provedbu akcijskog plana za Rome te preuzme odgovornost da se nakon ulaska u EU manjinama osigura zaštita prava.

– Imali smo veliku želju izvijestiti predsjednika o radu naše koordinacije koja predstavlja 17.000 Roma. Nažalost, nismo uspjeli pronaći zajednički jezik s njegovim uredom, koji nam je uskratio mogućnost govora iako su govorili kako ćemo imati pravo na to – rekao je predsjednik Koordinacije Ibrahim Gušani.

Ogorčen je što je obraćanje bilo dopušteno jedino Veljku Kajtaziju iako je riječ o saborskom zastupniku koji bi, po njemu, trebao biti samo njihov servis u tom tijelu i koji se treba baviti zakonodavnom, a ne izvršnom vlašću.

>> Skupštinom se orilo 'Đelem, đelem', Romi slavili svoj dan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije