Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Karlovcu

Voditelju marketinga Gradskog kazališta otkaz zbog lažne diplome

zorin dom
Dominik Grgurić/PIXSELL
15.05.2012.
u 13:09

Goran Đurašević na Ekonomskom fakultetu nije položio ni ispite s treće godine, a kamoli diplomirao

Novi skandal s lažiranom diplomom potresao je Karlovac. Nakon bivše pročelnice Ureda župana Bernardice Topolnjak-Halapa, pokazalo se da visoku stručnu spremnu stečenu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu nema ni sada već bivši voditelj marketinga Gradskog kazališta Zorin dom Goran Đurašević.

Skandal je otkriven kada je ustanova morala dopuniti podatke zaposlenika, a od njih pet, jedino je Đurašević odugovlačio s čitavim postupkom. Kada je ravnatelj Zorin doma Zvonimir Ilijić zatražio podatke od fakulteta, pokazalo se da Đurašević nije položio ni ispite s treće godine, a kamoli diplomirao. U međuvremenu se i ispisao. Uručen mu je otkaz i kaznena prijava zbog krivotvorenja službene isprave. Zanimljivo je da je čak šest godina radio samo na osnovu potvrde, i to na mjestu voditelja marketinga, ali i v.d. ravnatelja dok je Ilijić bio na bolovanju, a da nitko od mjerodavnih nije provjerio njegovu spremu.

– Ako se nekoga proziva za krivicu u ovom slučaju, kriv sam. U šest godina trudio sam se Zorin dom izvući iz gubitka od 1,8 milijuna kuna, koliko sam zatekao. Nisam znao da mi je u opisu radnog mjesta i provjera diploma zaposlenika, ali očito sam i to morao raditi. Pogođen sam i osobno i poslovno. Radio je jako dobro i nisam imao razloga sumnjati u njegovu dobronamjernost – rekao je Zvonimir Ilijić, ravnatelj karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom.

Komentara 20

LI
list68
13:38 15.05.2012.

A koliko takvih još ima, krenuvši od profesionalnih šofera do ministara. Eto ja na primjer znam ugostitelja kojem je tata u Bosni kupio diplomu, automehaničara kojem je kum posudio novac za diplomu....

IM
immortella
13:51 15.05.2012.

a u rijeci obični skladištar SDP-ovac zasjeo na mjesto dožupana! bez da ga je itko živ priupitao za bilo kakvu diplomu. za vladavine kukuriku-koalicije nikakve diplome nisu potrebne. dapače, ako imaš diplomu, to im je mig da te zaposle na socijalnu pomoć od 1600 kn, kako bi te eliminirali iz konkurencije skladištarima!

MI
Milkica
14:03 15.05.2012.

Glavno da su čistačice nedavno morale dokazivati poznavanje ustava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije