Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anonimnim pismom traži se da USKOK istraži ugovore s Maričićem

Vodio poslove od 3 mlrd. kuna, ni za što odgovoran, a plaća mu rasla

Jakuševac
Robert Anić/Pixsell
20.11.2009.
u 00:45

Anonimno pismo poslano je USKOK-u i medijima, a o bliskom suradniku bivšeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića Večernji je list pisao početkom godine.

USKOK će vjerojatno, slijedom pisma potkrijepljenog ugovorima, istražiti zakonitost zapošljavanja i eventualne gubitke nekadašnjeg vanjskog suradnika Zagrebačkog holdinga Žarka Maričića koji je vodio najveće projekte te tvrtke.

Anonimno pismo poslano je USKOK-u i medijima, a o bliskom suradniku bivšeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića Večernji je list pisao početkom godine.

U veljači mu je sadašnji predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović otkazao suradnju pod izgovorom nove sistematizacije radnih mjesta.

Ugovor za Jakuševac

Većina zaposlenika vjerovala je da je Maričić zaposlenik Holdinga, no on je bio vanjski konzultant koji je dobivao 19.900 kuna mjesečno – više od predsjednika uprave – a u Holdingu je imao i ured. Službeno je bio angažiran na sanaciji smetišta Jakuševac, ali je zapravo radio na svim velikim projektima. Maričić je tako vodio projekt gradnje stanova u Sopnici čija je ukupna cijena gotovo dvije i pol milijarde kuna.

Bio je glavni i za gradnju škola i vrtića koje za grad gradi Holding, a trebao je voditi i obnovu vodoopskrbne i kanalizacijske mreže za koju je u ovoj godini Holding planirao uložiti 660 milijuna kuna, no zbog loše financijske situacije taj se projekt, bitan za građane, nije ostvario.

Vodeći projekte vrijedne više od tri milijarde kuna, Maričić je po moći bio drugi čovjek Holdinga, a bez stvarne odgovornosti jer se njegov ugovor odnosio samo na Jakuševac.

Kako se vidi iz ugovora koji je potpisao sa ZGOS-om, nije bio odgovoran ni za kakvu štetu ako je radio posao koji nije obuhvaćen ugovorom. Usto, Holding mu je bio dužan platiti putne troškove, reprezentaciju...

Pozivno nadmetanje

Prvi je ugovor dobio na pozivnom nadmetanju jer vrijednost nabave nije prelazila 200.000 kuna. No, ubrzo je ugovorena godišnja plaća od 199.200 kuna, odnosno 16.000 kuna mjesečno, aneksom ugovora porasla na 19.900 kuna mjesečno. Kasnije mu je ugovor tri puta produljen bez objave natječaja.

Posljednji put mu je Ljubičić ugovor produljio u prosincu 2007., a da Čović nije pomutio plan, Maričić bi s Holdingom surađivao do 31. prosinca 2011.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
doktorica
08:17 20.11.2009.

Ljubičić,Čović,Maričić,Bandić-seoski momci kojima je bio cilj bogaćenje na tuđi račun,ali nisu oni krivi nego mi svi koji smo im to omogućili.

TH
thevoice
06:58 20.11.2009.

da nije i to neki bandicev prijatelj ?a mi se pitamo kako ne mozemo nikako na zelenu granu.

DU
Deleted user
08:07 20.11.2009.

Eto Vam dragi sugradjani, pa sada birajmo Banditica jos i za predsjednika......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije