Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OPASNOST

Vodeni val prolazi županjsku Posavinu, Rajevo selo štiti prednasip

poplava
Foto: Arhivska fotografija
22.09.2014.
u 08:03

Jučer je upućeno dodatnih 120 vojnika kako bi obranili područje Karašice od poplava

Vodeni val Savom prolazi županjsku Posavinu, dio zemlje pogođen katastrofalnom poplavom u svibnju, prenosi HRT.

Rijeka stagnira na očekivanome vodostaju od oko 770 centimetara, a mještane Rajeva Sela štiti samo prednasip koji može izdržati vodostaj Save od 970 centimetara. Popravak probijenoga dijela glavnog nasipa još traje zbog loših vremenskih uvjeta.

Vodostaj Drave u donjem toku, od Donjeg Miholjca do Osijeka, polako opada. Sinoć je najteže bilo u vikend-naselju Karašici, nekoliko kilometara uzvodno od Osijeka.

MORH je izvijestio kako je jučer u popodnevnim satima u Osječko-baranjsku županiju upućeno dodatnih 120 vojnika kako bi obranili područje Karašice od poplava.

Na području Karašice trenutno je angažiran ukupno 351 pripadnik Oružanih snaga RH, s 22 motorna vozila, dva sanitetska vozila, dvije pokretne radione, tri terenska vozila i tri čamca. Vojnici rade na punjenju i ugradnji u nasipe 3000 vreća s pijeskom, te na nadzoru, utvrđivanju i popravku nasipa. Dio snaga angažiran je i na izradi čvrstog prijelaza na raskvašenom terenu, kako bi se omogućilo kretanje kombinirki za prijevoz vreća s pijeskom do nasipa. Vojska je upućena na teren u poplavom ugrožena područja na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i temeljem odluke ministra obrane Ante Kotromanovića, izvijestili su iz MORH-a.

>> Pogledajte 'valovitu cestu': Zbog poplava i klizišta niču brojna ulegnuća

>> Burna noć: 700 ljudi branilo Karašicu od vodenog vala

Komentara 1

Avatar ivica48
ivica48
08:16 22.09.2014.

Priroda uzima svoje nazad sto im je covjek oteo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije