Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Vodeći političari BiH očito su 
najveća prepreka napretku BiH

Od BiH se očekuje potpuno usklađivanje s europskim zakonima, a ne kako to zamišljaju nacionalni vođe iz BiH uz podršku Hrvatske ili Srbije

Komentari 11

PP
pp
15:52 17.08.2017.

U stvarnom svijetu "građanska BiH" znači nacionalnu državu muslimana u BiH sa Srbima i Hrvatima kao nacionalnim manjinama. O tome se radi. To sto "građanska država" neće značiti ravnopravnost svih građana, svih ljudi u BiH već dominaciju najbrojnijeg naroda, muslimana, koji će to iskoristit da promoviraju svoje muslimanske nacionalne interese, a da diskriminiraju Hrvate i Srbe. "Građanska BiH" će biti građanska kao i građanska Turska gdje svi građani uživaju u jednakosti građanske države, Turci i Kurdi jednako i ravnopravno, bez obzira na "nacionalne torove". Gospodine Juratoviću, nismo mi vesla sisali. U BiH žive tri naroda. BiH nije država popit Francuske, Njemačke, Poljske, Mađarske, Hrvatske ili Srbije. BiH je tronacionalna i svakom narodu se mora osigurati njegova nacionalna prava kao i svakom pojedincu sva građanska i ljudska prava. I jedna i druga razina mora biti zadovoljena. I to je prevladavajuće mišljenje sva tri naroda iz kojeg izviru politički vođe. Nisu politički čelnici nekakvi problematični nacionalisti, a narod "nevin i neiskvaren" željan građanske države i posla. Dodik predstavlja ono što većina Srba u BiH misli. Naravno da oni hoće reforme, rast, posao i veći standard. Ali isto tako hoće i Republiku Srpsku. I nisu spremni ni voljni ugroziti Srpsku zbog reformi i boljeg života. Ista je stvar s Hrvatima. Oni žele svoju teritorijalno političku autonomiju, i nije Čović tu neki ekstrem, već reprezent političke volje Hrvata BiH. Sviđalo se to nekom ili ne.

VL
PP
pp
15:37 17.08.2017.

Šta ovaj automehaničar iz Njemačke baljezga? Slabo vi razumijete svijet oko sebe, slabo. Primite se onoga što znate raditi, ionako je kvaliteta njemačkih autiju zadnjih godina jako pala. Vratite se u struku, a nemojte se gurati u nešto što ne razumijete. Ponavljati napamet naučene fraze iz svog zapadnoeuropskog liberalnog mjehura od sapunice koje su neprovedive i nemaju smisla u odnosu na stvarno stanje u toj zemlji. BiH su tri države svezane u luđačku košulju i nikad tamo neće biti BiH nacije. Prestanite nas više maltretirati sa tim liberalnim utopističkim budalaštinama. Tri naroda, tri države, i u svakoj provodit "europske reforme". Ovo je da ne kažem šta, ali mi u Hrvatskoj vi rekli sviranje...jelte...

VL
MO
mobitel20
17:33 17.08.2017.

Hehehehe, "samoproglaseni ekspert za Balkan" u grupi ultralijeve frakcije SPDa ! Ti su zadnji na svijetu , a i Nijemci oocenito, koji ce moci ponistiti BiH kao zajednicku drzavu tri konstitutivna naroda. Njen temelj je Dayton i njegove IZVORNE odredbee a sve drugo su mokri snovi velikobosnjaka i Merkeloglu potrcaka. Izlazili smo na kraj i sa vecim zlima od ovog titoiste. Poruci svojim Nijemcima da ce uskoro Merkeloglu uvesti policijski sat za Nijemce da bi vam Dobrodosli mogli imati komod. Okanite se Hrvatske a posebno Hrvata u BiH.

VL
DU
Deleted user
16:33 17.08.2017.

gospodine juratovicu bih je drzava tri naroda hrvata od doseljenja u 6st muslimana i srba koji su se pojavili padom bih pod tursku vlast Srbima bl Muslimanima sa Hrvatima mostar sve drugacije je rat i nevolja traziti jednakopravnost hrvata uata u sa je isto kao traziti jednakopravnost muslimana u sirokom brijegu hvala

VL
DU
Deleted user
17:01 17.08.2017.

Skojevac Jura, tvoja sol je bljutava, pročitan si udbašu!

VL
MO
mobitel20
12:46 19.08.2017.

Priuceni automehanicar tumaci europsko pravo !? Pa bulazni da EU ne poznaje konstitutivne narode, hahaha. Pa sjediste EU je u Belgiji ! Ona je strukturirana kao BiH. Pa kada se potpisivao Ugovor EU s Canadom sve je moralo biti odgodjenono jer Valonci nisu htjeli potpisati! Na kraju su potpisali, razumljivo, ali nije mi poanta u pritiscima na "male igrace", nego u cinjenici da FEDERALNI SUBJEKT VALONIJA itekako postoji i da moze blokirati cak i medjunarodne sporazume. Ali , sto uopce treba tumaciti oko ovog "udbasa" koji hoda po yugosrpskim klubovima i onima koji i danas drze slike komunistickog diktatora i masovnog zlocinca Tita !? Sramota je to za SPD...velika. Ovaj bi puno vise odgovarao za Linke, DDR neokomuniste.

VL
EM
emojmile
18:38 17.08.2017.

Bosna je zemlja svih ljudi. Hrvata, Srba i Muslimana.

VL
GE
Germanicus
07:10 18.08.2017.

Ovaj lik je rijedak kreten.,......ja koji sam svojedobno u Njemacku dosao s devet godina i tamo zavrsio od osnovne ..gimnazije do fakulteta za razliku od ovog majmuna za sebe nikad nisam rekao da sam Nijemac!Uostalom njegova naobrazba je vise nego oskudna da bi davao meritorne savjete i opaske vezane za neku ozbiljnu temu!Ukratko .......covjek nezna o cemu govori!

VL
BA
bakulušić
23:19 18.08.2017.

Mućak! Kao i obično kad se javi "prvi i jedini Hrvat zastupnik SPD-a u Bundestagu...".

VL
PR
prajdali100
22:39 17.08.2017.

Juratovicu sjedni 1 !!!! Pojma ti nemas, nista ne razumijes.Nemam vremena obrazlagati ti neke stvari.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.