Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogrešna procjena
Povratak na članak

Vodeći njemački ekonomist: Evo gdje je EU pogriješio kod kupnje cjepiva

Hans-Werner Sinn, nekadašnji šef IFO-Instituta, kaže kako je Europska komisija propustila diversificirati nabavu cjepiva, što je bila ključna pogreška

Komentari 16

ST
stefj
11:39 27.01.2021.

Da nije išla centralizirana nabava, onda EU kao takva ne bi imala smisla. Opet bi bogatiji prvi došli do svega. Ovako EU u ovom trenutku dijeli sudbinu siromašnijih... Po meni je problem što EU nije išao u dogovor i s Rusijom za cjepivo, pa ovisi samo o Amerikancima... Kinesko vjerojatno ipak ne, mada Kina nije niti zainteresirana, budući da im ugovor s 2 zemlje u Aziji nosi više doza i novaca nego cijela EU, a kud i kamo manje administracije i obaveza.

VL
BL
bluescreen
11:35 27.01.2021.

Sad će Đikić, ne brinimo.

VL
JO
jorgen
12:31 27.01.2021.

Više mi nitko nikada neće moći dokazati da Orban ne radi za dobrobit vlastitog naroda. Sjetimo se kako ga je EU bombardirala i prijetila mu kada je odlučio zatvoriti granice pred najezdom migranata. Rezultat? Kada je prošlo nešto vremena pokazalo se da je u pravu i ostali su počeli činiti isto. Prije ostalih su limitirali prohodnost granica u prvom valu epidemije i izbjegli katastrofalne scenarije viđene u drugim državama. Popio je jezikovu juhu iz Bruxellesa zbog toga. U ovoj situaciji također su mu EU tehnokrati prijetili zbog samostalnih odluka - Mađarska je napravila diverzifikaciju dobavljača cjepiva i nije si dopustila ovisnost isključivo o zapadnim korporacijama. Što sada vidimo? Tko je bio u pravu? Da li su vam potrebni dodatni dokazi ili ste spremni prihvatiti da i Orbanovo protjerivanje Soroseve ideološko-političke škole ima također u svojim temeljima interes naroda i države?

VL
ED
edgar2
11:30 27.01.2021.

Pokretanje eventualnog pravnog postupka sada je totalno bezveze (osim stvaranja pritiska). Kakva korist od presude za dvije ili tri godine od sada?

VL
Avatar milidobrović
milidobrović
12:02 27.01.2021.

Mogu li rodbina onih koji će pomrijeti zbog kašnjenja cjepiva tužiti ministra zdravstva, Plenkija itd. Danas ministru kašnjenje odjednom nije tako bitno iako će u tom međuvremenu možda umrijeti 1000 ljudi - zbog kašnjenja. Srbija je cjepila preko 300000 ljudi.. Četiri puta više od nas. Vučić se bolje brine za svoj narod od naših domoljuba. Užas,.Užas

VL
SI
sisavac
12:28 27.01.2021.

i koji je onda smisao eu-a? koju u stvari nadležnost, a onda i odgovornost, ima ekipa na vrhu eu institucija? eu nema svoju obrambenu politiku, to vodi nato, čiji su ameri gazda. eu nema svoju vanjsku politiku, tu se povinuju američkim interesima. eu nema ni svoju ekonomsku politiku, tu isto lome leđa pod amerikancima, koji im uvode sankcije kad im se prohtije. eu ne štiti ni jedan jedini samo europski interes. rade debile od svih nas uvjeravajući nas da je američki interes i europski interes. kako bi se amerika ponašala da europske zemlje, eu, svako malo vojno interveniraju recimo u meksiku, latinskoj americi, kanadi, pa da rijeke izbjeglica svako malo bježe u ameriku? kakva je reakcija amerikanaca na bilo kakvo uplitanje u njenu neposrednu blizinu? kubanska kriza vam je pokazala tko su i što, a vama još nije jasno, da je to bila u stvari europska kriza, turska, jer su tamo ameri prvo instalirali rakete, i isprovocirali sovjete. eu je beskoristan, i treba ih otkantati, njihovi novci su ionak naši novci koje će nam u budućnosti uzeti.

VL
VA
vadis1
13:31 27.01.2021.

EU nije drzava, to je skup drzava.

VL
DD
ddh
12:06 27.01.2021.

I kod Njemaca ima ovih koji su poslije rata generali. Bilo bi mu pametnije da suti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.