Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Vode li svijet neki zatucani glupani, a ne prosvijećena elita pametnih?

Pored svog novca imamo najgore vođenu zdravstvenu krizu u povijesti. Pored svih centara za mir, toleranciju i razumijevanje među ljudima, stalno ratujemo. Pored toliko ekonomista, ekonomija nam stalno kleca

Komentari 8

Avatar Bill Carson
Bill Carson
13:49 24.03.2023.

Od kada je svijeta malokad je državom upravljao prosvjećeni filozof. Tko jači, taj kači.

VL
DU
Deleted user
13:12 24.03.2023.

Istina. Danas postene, razumne ljude, kulturne, spremne na razgovore - takve ljude danas zovu kornjace.

VL
Avatar Mlečanka
Mlečanka
11:56 24.03.2023.

sve češće se dobija dojam da bi jedna kumica sa placa bolje vodila politiku od mnogih koji sjede u EU-parlamentu

VL
MO
modovisisajteMaraschino
12:14 24.03.2023.

Narod bira vlast kakvu zaslužuje nakon što slijepo vjeruje što im serviraju mediji.

VL
SL
slavenZadravec
21:15 24.03.2023.

Apsolutno nikada u ljudskoj povijesti nisu vladali oni koji su u tom trenutku bili časniji, pošteniji, ponizniji. Naravno, ponekad se pamet ili moć koriste kako bi se prikazali takvima, no to je sve.

VL
DU
Deleted user
21:34 24.03.2023.

Osim kaj postene ljude danas zovu i dinosaurusima. Takvi nemaju sansu u politici i boljim poslovima. Danas bi sigurno od dvanaest Apostola super prosao samo jedan-Juda.

VL
Avatar 365dias
365dias
10:05 07.04.2023.

Citiram iz članka: "Međutim, ta vrsta vjere u racionalnost kao pouzdan alat za rješavanje izazova s kojima se susrećemo puka je iluzija. Pamet nije od neke koristi za život." Iracionalnost je puno nepouzdaniji alat za rješavanje problema. Ideologije poput komunizma, fašizma, kršćanstva, islama... donijele su puno problema svijetu upravo zato što je čovjek u velikoj mjeri sklon iracionalnom, ostrašćenom. Gulazi, konclogori, spaljivanje vještica, islamski terorizam... ne bi bili mogući da ljudi nisu pred sebe ili ponad sebe postavili neki "sveti" cilj (svijetla budućnost do koje treba doći bez biranja sredstava, nadmoć vlastite rase) ili "sveto" biće (božanstvo). Da, pamet zna skrenuti, zna biti zavedena, ali ukupno gledano od pameti ima daleko više koristi nego od gluposti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.