Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osveta ravnatelja

Vodanoviću otkaz jer je e-mailom slao Večernjakov tekst

Dinko Vodanović
Foto: Filip Brala/PIXSELL
06.03.2014.
u 12:31

Na adrese u Europskoj komisiji poslao je tekst o spornom imenovanju ravnatelja i zamjenice ravnatelja Agencije

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović vjerojatno će ovih dana dobiti otkaz jer je e-mailom slao tekst Večernjeg lista o imenovanju ravnatelja i zamjenice ravnatelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu koji je objavljen 28. veljače.

U tekstu se navodi da je za ravnatelja izabran Bojan Šenjug kojeg se povezuje s ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem, a da je za njegovu zamjenicu izabrana Anita Koprivnjak, kći HNS-ova pomoćnika ministra obrane, iako su njihovi protukandidati imali bolje reference. Kako doznajemo, Šenjug, koji je stupio na dužnost ravnatelja Agencije 1. ožujka, već 4. ožujka uručio je Vodanoviću odluku o pokretanju disciplinskog postupka kao uvod u davanje otkaza. Vodanoviću je odmah zabranjen ulazak u prostorije Agencije, oduzet mu je mobitel... Kako doznajemo, u Agenciji smatraju da je Vodanović slanjem članaka iz Večernjeg lista na niz adresa u Europskoj komisiji i inozemnim tijelima koja se bave zrakoplovnim nesrećama, naštetio međunarodnom ugledu ne samo Agencije nego i Hrvatske te ugledu ravnatelja i njegove zamjenice kao i ugledu Upravnog vijeća. Stoga smatraju da je Vodanović počinio tešku povredu iz radnog odnosa te je dobio rok od tri dana da se očituje o tim optužbama.

Vodanović, koji je dugogodišnji istražitelj zrakoplovnih nesreća u Hrvatskoj i medijski je vrlo eksponiran kad se dogodi neka nesreća, nije želio ništa govoriti o svom otkazu.

Šenjug nam je potvrdio da je pokrenut disciplinski postupak protiv Vodanovića.

– Disciplinski postupak je pokrenut zbog sumnje u počinjenje teške povrede obveze iz radnog odnosa, sukladno odredbama Statuta i općih akata Agencije. Što se ostalih pitanja tiče, ne možemo komentirati disciplinski postupak jer je u tijeku – kazao nam je Šenjug.

>> Još se ne zna tko je upravljao malim avionom u trenutku pada

>> Zrakoplov CA s 98 putnika unatoč kvaru uspješno sletio

Komentara 15

Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
12:51 06.03.2014.

Nastetio ugledu ahahahhaha koja bajka. Pa nastetili su sami sebi sto su postavili poltrone koji nemaju pojma o poslu na koji su zasjeli. A ovo sto je on na to ukazao trebalo bi mu dati povisicu a ne otkaz. Mafija i samo mafija na svim razinama u nasoj drzavi. To sve treba potamanit ko stakore.

NV
novo vriijeme
13:07 06.03.2014.

Ako je nešto objavljeno u novinama onda je to javna objava koja je dostupna svima pa i predstavniku EU u Hrvatskoj. Nije ovaj čovjek naškodio ugledu Agencije nego je Agencija naškodila sama sebi radeći to što radi. Da je suprotnoo tužili bi za uvredu VL koji je to objavio, ali koliko vidimo nisu. Znači istina je.

PA
pagora23
13:38 06.03.2014.

Maknite sve koji su bolji od vas da mi budale ne uočimo čistu nestručnost, hvala bogu na izborima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije