Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2 godine prije mirovine

Vodanović i službeno dobio otkaz zbog slanja Večernjakovog teksta

Dinko Vodanović
Foto: Filip Brala/PIXSELL
19.03.2014.
u 08:34

Vodanović je otkaz dobio jer je e-mailom slao tekst Večernjeg lista o imenovanju ravnatelja i zamjenice ravnatelja Agencije koji je objavljen 28. veljače

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović i službeno je dvije godine prije odlaska u mirovinu dobio je otkaz zbog nanošenja štete ugledu Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, javlja HRT.

Podsjetimo, Vodanović je otkaz dobio jer je e-mailom slao tekst Večernjeg lista o imenovanju ravnatelja i zamjenice ravnatelja Agencije koji je objavljen 28. veljače.

U tekstu se navodi da je za ravnatelja izabran Bojan Šenjug kojeg se povezuje s ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem, a da je za njegovu zamjenicu izabrana Anita Koprivnjak, kći HNS-ova pomoćnika ministra obrane, iako su njihovi protukandidati imali bolje reference. Kako doznajemo, Šenjug, koji je stupio na dužnost ravnatelja Agencije 1. ožujka, već 4. ožujka uručio je Vodanoviću odluku o pokretanju disciplinskog postupka kao uvod u davanje otkaza. Vodanoviću je odmah zabranjen ulazak u prostorije Agencije, oduzet mu je mobitel... Kako doznajemo, u Agenciji smatraju da je Vodanović slanjem članaka iz Večernjeg lista na niz adresa u Europskoj komisiji i inozemnim tijelima koja se bave zrakoplovnim nesrećama, naštetio međunarodnom ugledu ne samo Agencije nego i Hrvatske te ugledu ravnatelja i njegove zamjenice kao i ugledu Upravnog vijeća. Stoga smatraju da je Vodanović počinio tešku povredu iz radnog odnosa.

>> Vodanoviću otkaz jer je e-mailom slao Večernjakov tekst

Komentara 9

DU
Deleted user
08:48 19.03.2014.

veliku stetu i narusen ugled nanio je onaj tko je zaposlio, kako bi rekao drug bandic, na halloo te rodijake na celo agencije a ovog tko je tko prokazao treba nagraditi......al ipak je ovo apsurdistan....jel tako druze milanovicu i hajdas doncicu??

KA
kafka
09:44 19.03.2014.

Zar nije zakonom nedozvoljen otkaz zaposlenicima koji ukazuju na nepravilnosti u radu i moguću korupciju! . Slijedi tužba, odvjetnici poberu lovu (pogotovo predodređeni odvjetnik Agencije), Vodanović dobiva tužbu, sve materijalno izgubljeno + duševne boli. I to sve se plaća izća iz državnog proračuna zbog odgovornih u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu koji za to osiromašivanje građana neće snositi nikakvu odgovornost niti će ičim biti kažnjeni. . Nije li to još jedan način perfidnog funkcioniranja koruptivnog sustava u RH? Plaše djelatnike i građane i još na svemu tome se izvlači novac.! .

DU
Deleted user
09:52 19.03.2014.

Nisam iz tog miljea, razlog za otkaz je loš, ali otkad pratim javna glasila i događaje vezane za zrakoplovne nesreće ne sjećam se da je gosp. Vodanović i za jednu nesreću ustanovio uzrok i oglasio završno izvješće. Ostavio mi je dojam čovjeka koji se fura na stručnog manekena ...a rezultata nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije