Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dotrajale cijevi

Voda ušla u plinovod i ugasila štednjake

havarija
09.08.2010.
u 18:42

Do prsnuća vodovodne cijevi došlo je kod trgovačkog centra Billa u Svačićevoj. Budući da je u istom podzemnom vodu i plinovod, voda iz vodovoda ušla je u plinovod i dalje do plinskih korisnika.

Ekipe Brod-plina počele su obilaziti tisuću kućanstava u naseljima Plavo Polje, Trg pobjede i Slavonija 1 zbog havarije koju je prouzročilo utjecanje vode iz gradskog vodovoda u sustav plinovoda.

– Šest dana sam bez plina. Najgore je što nas iz Brod-plina nisu obavijestili što se zbiva, sasvim slučajno smo doznali da je u plinovod ušla voda i da je to razlog što štednjake i druga trošila na plin ne možemo koristiti – kaže Filomena Tokić, stanovnica Plavog Polja.

Mokri mjerni ormarići

Do prsnuća vodovodne cijevi došlo je kod trgovačkog centra Billa u Svačićevoj. Budući da je u istom podzemnom vodu i plinovod, voda iz vodovoda ušla je u plinovod i dalje do plinskih korisnika.

– Pritisak u vodovodnoj cijevi je 5 bara, a u plinovodu samo 0,1 bar i to je bilo dovoljno da nakon prsnuća vodovoda voda prodre u plinovod. Puknuće vodovodne cijevi uspjeli smo sanirati, a Brod-plinu preostaje da riješi svoj dio – kaže zamjenik direktora Vodovoda Marko Blažević.

Voda je napunila mjerne plinske ormariće

U tijeku je ispuhivanje i čišćenje plinske mreže u ta tri naselja i nadamo se da ćemo opskrbu plinom brzo normalizirati – kaže direktor Brod-plina Dalibor Pudić.

Ova havarija uvelike podsjeća na slučaj iz kolovoza 2008. kada je u naselju Slavonija 1 mazut iz sustava za grijanje zbog kvara prodro u vodovod i tisuće ljudi u tom dijelu Broda tjednima su bile bez pitke vode.

- To se ne može uspoređivati. Zimi u plinovodnom sustavu zna biti vode zbog smrzavanja vodovodnih cijevi, ali ulaska vode u plinovod do sada nije bilo. Najvažnije je da nema težih posljedica zbog vode u plinu – kaže Pudić.

“Havarije se događaju”

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara dodaje da nema mjesta panici. – Sve je pod kontrolom. Havarije se događaju i ništa nije dramatično. Cijevi gradskog vodovoda su dotrajale i to ćemo pokušati riješiti izgradnjom novoga vodoopskrbnog sustava – kaže gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 2

GE
generacija57
19:42 09.08.2010.

Jeste budale. Ako je voda ušla u plinske instalacije,onda su i plinske cijevi pukle.

Avatar Golum
Golum
21:34 09.08.2010.

ovo mi stvarno nije jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije