Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjeverna irska

Vođa Sinn Feina Gerry Adams uhićen zbog ubojstva

Gerry Adams
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL
30.04.2014.
u 23:27

Sinn Fein priopćio je nakon uhićenja vođe da je ''Garry Adams prošlog mjeseca poručio da je spreman razgovarati sa policijom o ubojstvu Jean McConville te da se taj razgovor odvija večeras"

Garry Adams (64) vođa irske stranke Sinn Fein, koja je funkcionirala kao političko krilo IRA-e, uhićen je u Sjevernoj Irskoj zbog povezanosti s ubojstvom iz 1972. godine. Tada je iz svog stana u zapadnom dijelu Belfasta oteta i brutalno smaknuta 37-godišnja Jean McConville, udovica i majka desetoro djece, javlja The Guardian.

Ubili su je pripadnici IRA-e jer su smatrali da je britanska špijunka. Njeno tijelo pokopali su u tajnosti pa je ono otkriveno tek 2003. godine. Sinn Fein priopćio je nakon uhićenja vođe da je ''Garry Adams prošlog mjeseca poručio kako je spreman razgovarati sa policijom o ubojstvu Jean McConville te da se taj razgovor odvija večeras".

Zbog ubojstva udovice, prošlog mjeseca uhićen je i jedan od vodećih ljudi IRA-e Ivor Bell (77).

>>Bivši šef IRA-e preuzet će vladu kad ode "premijer rogonja"
 

Komentara 11

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:04 01.05.2014.

Svi mi malo straiji znamo tko je bio Geery Adams...Zašto se sada nakon 42 godine procesuira ?? IRA se morala boriti za svoje ja, svoje dostojanstvo i svoje katoličanstvo....Protestanata je bilo preko 80 %....

HE
hercegovačkiponos
08:28 01.05.2014.

Kad će Paddy Ashdown odgovarati za genocid u Sjevernoj Irskoj? Kad će britanska kraljica odgovarati za genocid po cijelom svijetu? A ne, za engleze izgleda ne vrijede ista pravila... To su gadovi i zločinci kakve svijet ne pamti.

Avatar Onkel Adi
Onkel Adi
07:42 01.05.2014.

nije fer,najprije ga amnestirali pa uhitili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije