Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave u Vrgorcu

Voda se povlači, a stanovnici zbrajaju štetu: 'Bit će svega, samo nek je glava živa'

Nastavlja se borba s poplavom u Kokorićima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/14
15.12.2020.
u 07:46

Sve su službe već danima na terenu, a danas im se pridružuje i vojska

Nakon nezapamćene poplave u Vrgorcu, situacija se krenula smirivati. Jučer se povuklo čak 60 centimetara vode, a pomoć pristiže iz cijele Hrvatske. 

Evakuirano je pet kuća, a pod vodom je još 14 objekata. Splitsko-dalmatinska županija osigurala je 200 tisuća kuna za grijalice, a dogovaraju se i projekti kojima bi se ovakve poplave spriječile. Sve su službe već danima na terenu, a danas im se pridružuje i vojska

"Oko 10 sati naći ćemo se u zgradi Grada u Vrhovcu sa generalom Turkaljom i njegovom ekipom gdje ćemo doći tu na teren i pogledati što nam je sve potrebno što se tiče vojske", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrgorca Mile Herceg za RTL.

VIDEO Evakuacija mještana i gradnja zečjih nasipa u poplavljenom selu Kokorići

U Kokorićima, iako se voda povukla, neki mještani imaju poteškoća s ulaskom u svoje domove. Jedan od njih je Mato Pervan koji je do svoje kuće došao tek jučer kada se voda krenula povlačiti. Do kuće, kako kaže, otišao njegov sin kojemu je situacija bila jako teška pa je ubrzo i otišao. 

''U podrumu mi je čitava mehanizacija, električni aparati. Ne znam ni sam što bih rekao što je dolje: električne pile, vino, rakija. Nešto sam spasio, nešto je propalo. S obzirom da mi je sin autoelektričar, imao je unutra neke privatne automobile koji su ostali, ali ljudi se ne žale. Bit će svega, samo nek je glava živa'', rekao je.

GALERIJA Kokoriće i vrgorački kraj posjetila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Nastavlja se borba s poplavom u Kokorićima
1/10

Kroz idućih se pet godina planira izgradnja hidrotehničkog tunela koji bi trebao spriječiti nove poplave, no Pervan tvrdi kako mu nije jasno kuda bi on treba ići. 

''Tunel što je direktor Hrvatskih voda rekao 4 kilometra, meni ne ide u glavu gdje će taj tunel ići. Nama je ovdje potreban tunel od 250 metara koji bi ovu vodu odveo. Za nas bi bio spas, za budućnost naše djece i unučadi. I taj se tunel može raditi, ali nama je najprije potreban tunel od 250, najviše 300 metara'', zaključio je Pervan.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
14:41 15.12.2020.

Očito je nešto začepleno i nema odvoda. Odakle sad ta silna voda, a nema kud??? Krivci imaju svoja imena i prezimena! Van s njima, nek im narod sudi!!!

DU
Deleted user
07:58 15.12.2020.

Zahvalite se svojim lokalnim vođama, jer ovaj problem nije od jučer! Izađite opet i glasajte za HDZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije