Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog suše

Voda nije za piće u pojedinim selima na području Petrinje

Voda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.07.2015.
u 12:32

Voda iz lokalnih vodovoda se ne može i ne smije koristiti za piće bez prethodnog temeljitog prokuhavanja. To znači da treba ključati barem deset minuta

Zbog dugotrajne suše u pojedinim selima na području Petrinje nastali su problemi u opskrbi vodom. Iz Zavoda za javno zdravstvo voda priopćili su kako voda iz lokalnih vodovoda Dragotinci, Donja Mlinoga i Veliki Šušnjar nije za piće. 

"Uzorci vode uzeti u sklopu redovnog monitoringa ne udovoljavaju Pravilniku o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju. Voda iz navedenih lokalnih vodovoda se ne može i ne smije koristiti za piće bez prethodnog temeljitog prokuhavanja. To znači da treba ključati barem deset minuta.", rekao je ravnatelj županijskog Zavoda dr. Inoslav Brkić.

Mjesni odbor Hrastovice uputio je mještanima Hrastovice i Taborišta apel da potrošnju vode svedu na najmanju moguću mjeru. 

"Zbog razdoblja dugotrajne suše i prekomjerne potrošnje vode, dolazi u pitanje normalna opskrba vodom. Zbog toga se zabranjuje polijevanje zelenih površina, dugotrajnih nasada ili punjenje bazena u oba sela, jer će se u suprotnom morati prići redukciji vode i zatvaranju sistema vodovodne mreže." - stoji u priopćenju Mjesnog odbora Hrastovice.

>>  Masovno trovanje zbog vode, stanovnici nisu dobili obavijest

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije