Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTOR OTPIMA GRUPE

'Voda koja je ispuštena u Savu zadovoljavala je kriterije'

Naftna mrlja na Savi kod Slavonskog Broda
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
11.10.2018.
u 18:37

Getinger je najavio kako će po okončanju istrage biti provedeno i ispitivanje opreme u rafineriji.

Direktor tvrtke "Optima grupa" koja u ime ruskog vlasnika Zarubežnjefta upravlja rafinerijom nafte u Bosanskom brodu izjavio je u četvrtak kako su njeni pogoni u redovitoj funkciji i kako se proizvodnja goriva nastavlja sukladno planu a istodobno je ustvrdio kako havarija koja se dogodila u utorak nije prouzročila nikakvo onečišćenje zraka, tla ili vode. 

Direktor "Optima grupe" Andrej Getinger je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci kazao kako su nakon havarije prije dva dana provedena sva potrebna mjerenja te da niti jedno od njih nije upozorilo na povećanje razine onečišćujućih tvari, prenijela je agencija Fena. 

Etinger je odbacio i mogućost da bi naftna mrlja opažena u Savi dan nakon havarije mogla biti povezana s incidentom.

"Postrojenja za prečišćavanje industrijskih voda u rafineriji su radila i u vrijeme havarije. Ta voda, koja je ispuštana u Savu, zadovoljavala je ekološke kriterije, a onečišćenje nije bilo moguće ni putem podzemnih voda", izjavio je Getinger.

Bosanskobrodska rafinerija od četvrtka ujutro radi normalno i u cjelosti je uspostavljena otprema nafte i naftnih derivata a i dalje traje istraga čiji je cilj utvrditi što je prouzročilo eksploziju i požar u utorak navečer. U incidentu je poginuo jedan radnik, a devetorica su ozlijeđena.

Getinger je najavio kako će po okončanju istrage biti provedeno i ispitivanje opreme u rafineriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije