Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na predstavljanje knjige “Razgovori” došle tisuće ljudi

Vlč. Sudac u Splitu: Nek’ se Bog smiluje onima koji profitiraju na sirotinji!

23.12.2008.
u 17:08

Više od pet tisuća ljudi došlo je u ponedjeljak navečer u dvoranu SC Gripe, vidjeti i čuti velečasnog Zlatka Sudca. Velik je broj ostao pred vratima, prateći predstavljanje knjige “Zlatko Sudac-Razgovori”, autorice Dunje Ujević, na videozidu.

Branitelji na margini
Bez reklame i marketinga, karizmatični je svećenik dupkom napunio dvoranu, a za ulaznicama, koje su se besplatno dijelile posredstvom braniteljskih udruga, proteklih je dana vladala prava jagma.

Sudeći po tišini u kojoj su odzvanjale Sudčeve riječi, čestim pljeskom kojim su ga prekidali, te redovima na štandovima na kojima se prodavala knjiga, nisu otišli razočarani.

Velečasni Sudac uputio je okupljenima, osobito ratnim stradalnicima i hrvatskim braniteljima, riječi ohrabrenja i utjehe.

Pjevao je za njih “Molim te, Bože, za malo mira” i “Nije moja duša prazna, da bih protiv sebe moro...”, što je prekidano pljeskom.

– Nigdje na svijetu čovjek koji je dao dio svoga tijela za domovinu nije na margini društva. Ako tako bude kod nas, jao si ga nama. Neka se Bog smiluje onima koji profitiraju na sirotinji! – izjavio je Sudac.

Rekao je kako on vjeruje u Boga koji je u njemu i poručio ljudima da i vjeruju u Boga koji je u svakome od njih, uz napomenu da nitko ne živi sebi ni za sebe, već zajedno s drugima.

– Morate shvatiti koliku odgovornost imamo jedni za druge. Tko može dati ljubav ako je nije primio?! – rekao je, između ostalog.

Sudac se osvrnuo i na izjave iz Splitsko-makarske nadbiskupije kako predbožićno vrijeme nije primjereno za ovakva okupljanja. Poslao je ljude neka se ispovijede prije Božića, napune crkve i daju posla svojim župnicima.

– Ja sam zadnji koji bih nekog ugrožavao, ja samo tražim da mislite svojom glavom! – rekao je Sudac, napomenuvši da i o njegovim riječima treba razmisliti. Pozvao je ljude da se organiziraju, stvore novu katoličku akciju, okrenutu svakom čovjeku, bez obzira na nacionalnost i vjeroispovijest. Pozvao je da se ugledamo na svoje starije.

– Izdržali smo 50 godina komunizma, a onda su došli osloboditelji i od Boga su nas oslobodili! – rekao je Sudac.

Štedjeti na voljenima?
Što se tiče štednje na koju nas političari pozivaju, velečasni Sudac uputio je drukčiju poruku.

– Pa zar da na Bogu i svojim voljenima štedimo?! – rekao je Sudac, podijelivši svima blagoslov na kraju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije