Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sramotno

Vlastito bolesno dijete iskoristila da bi lažirala 857 putnih naloga

Brojanje novaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
28.04.2021.
u 09:40

Neistinito ovjerene putne naloge dostavljala je nadležnom Zavodu za zdravstveno osiguranje koji joj je, na temelju takvih neistinitih putnih naloga, isplatio 123.600 kuna

Žena (48) optužena je za prevaru, a optužnicu protiv nje podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru.

Tereti je se da je od  1. siječnja 2015. do 31. srpnja 2018., kao zakonska zastupnica  svog maloljetnog djeteta, iskoristila to što joj je dijete bilo bolesno kako bi od izabranog doktora obiteljske medicine pribavljala putne naloge za dijete koje je trebala voditi na terapiju.

No umjesto da ga vodi na terapiju, putne je naloge neistinito ovjerila neoriginalnim faksimilom i potpisom pružatelja usluge, kao i neoriginalnim pečatom ustanove pružatelja zdravstvene usluge.

To je, prema optužnici, učinila u 857 navrata, a neistinito ovjerene putne naloge dostavljala je nadležnom Zavodu za zdravstveno osiguranje koji joj je, na temelju takvih neistinitih putnih naloga, isplatio 123.600 kuna.

 

VIDEO: U Mađarskoj nova pravila: Cijepljene osobe u restoranima će moći biti do 23 sata, za njih se otvaraju i mjesta za zabavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije