Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi žele ostaviti trag

Kina će javno sramotiti i sankcionirati turiste koji šaraju grafite po Kineskom zidu i na Mt. Everestu

kineski zid
Foto: Press Association/Pixsell
11.05.2016.
u 10:08

Vrhunac sezone tibetanskog dijela Everesta je u svibnju kada dnevno bilježe oko 550 posjeta u kampu

Kineske vlasti s Tibeta planiraju javno osramotiti turiste koji šaraju grafite na Mount Everestu. Razlog je što je sve više onih koji žele ostaviti trag pa ostavljaju napise "bio sam ovdje" na različitim jezicima i to, za nepovjerovati, na spomenicima i napisima u kampu na kineskoj strani planine.

Vlasti će postaviti table za turiste kako bi ondje mogli upisati da su bili na Tibetu.

Slično je i na Kineskom zidu gdje su turisti također ostavljali grafite. Turisti se odnedavno moraju registrirati kako bi mogli pristupiti turistički najprivlačnijem području kako bi se počinitelji lakše identificirali.

"Odlučili smo napraviti crnu listu kako bismo mogli sanckionirati turiste koji čine štetu, poput ovih koji ostavljaju grafite. Crna lista bit će javno dostupna, a podatke ćemo slati medijima", rekao je Gu Chunlei, zamjenik direktora turističke zajednice Tingri, piše BBC

Vrhunac sezone tibetanskog dijela Everesta je u svibnju kada dnevno bilježe oko 550 posjeta u kampu, tvrdi agencija Xinhua

>> Kineski tinejdžer pošarao figuru u hramu starom 3500 godina

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:31 11.05.2016.

Bičujte sve te vandale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije