Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

Vlasta Hubicki novoizabrana predsjednica 'lijeve' većine

Vlasta Hubicki, portal (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
28.06.2013.
u 15:37

Na sjednici su krapinsko zagorski župan Željko Kolar (SDP) i Žarko Tušek (HDZ), koji su bili rivali na izborima za župana istakli da je kampanja prošla u tolerantnom ozračju

Vlasta Hubicki (HSS) je novoizabrana predsjednica “lijeve” većine Skupštine Krapinsko - zagorske županije. Potpredsjednici su Tomislav Končevski (Hrvatski laburisti) i ispred oporbe Žarko Tušek (HDZ). Predsjednica je na konstituirajućoj sjednici najavila demokratičniji rad Skupštine jer će oformiti Ured Županijske Skupštine za potrebe rada vijećnika te uvesti \"uredovni dan\" za primanje građana.

Na sjednici su krapinsko zagorski župan Željko Kolar (SDP) i Žarko Tušek (HDZ), koji su bili rivali na izborima za župana istakli da je kampanja prošla u tolerantnom ozračju te da su već surađivali te će ubuduće barem jednom mjesečno imati konzultacije oko važnih pitanja. Župan Kolar najavio je rad županijskih ureda jednom tjedno u popodnevnim satima te jednom mjesečno dislociran rad u gradovima u kojima su nekad bila sjedišta skupština općina.

Dopunom dnevnog reda jednoglasno su izabrani i predsjednici, zamjenici i članova svih skupštinskih odbora pri čemu je, primijetili smo, najveći gubitnik bila Zabočanka Natalija Lukec, mag.pol. koja je bila nositeljica liste laburista koji su u Skupštini dobili čak pet vijećničkih mjesta, ali nije ispred laburista uspjela postati dopredsjednicom Skupštine već je uspjela ući u samo jedan odbor.Laburisti s pet vijećnika priklonili su se vladajućoj \"ljevici\", a u Skupštini Krapinsko - zagorske županije uz njih još dva vijećnička mjesta ima A-HSS, 19 je vijećnika lijeve koalicije i 15 desne.

Od 41 vijećnika na konstituiranje nije došao jedino Miljenko Jerneić (ZS).

>>I HDZ i SDP dobili manje, samo jedna žena postala načelnica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije