Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPLATA 'USKRSNICA'

Vlast u Vinkovcima zakinula umirovljenike za 287 tisuća kuna?

starci,umirovljenici,štake,štap
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.03.2013.
u 14:48

Damir Rimac je posjetio i kako zadnjih godina proračun Vukovara iz godine u godinu raste, a vinkovački pada pa danas Vukovar ima veći proračun iako Vinkovci imaju 10.000 stanovnika više

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji koalicije SDP-HSU koja zajedno izlazi na lokalne izbore u svibnju, tvrdi da su vinkovački umirovljenici zakinuti za 287 tisuća kuna jer, kako su izračunali, od 600.000 kuna koliko je vinkovački gradonačelnik rekao da je osigurano iz proračuna za isplatu \"uskrsnica\" vinkovačkim umirovljenicima, za tu namjenu će gradske vlasti isplatiti 312.400 kuna, pa se pitaju gdje će završiti ostatak.

- Prema najsvježijim podacima HZMO-a, u Vinkovcima je 594 umirovljenika čija je mirovina do tisuću kuna i trebali bi primiti po 300 kuna pomoći, a 671 umirovljenik prima mirovinu od 1001 do 1500 kuna i imaju pravo na 200 kuna i to se skupa iznosi 312.400 kuna. Gdje će završiti razlika do 600.000 kuna? Možda za predizbornu kampanju HDZ-a? Mi predlažemo da se, primjerice, po 100 kuna da i onim umirovljenicima koji imaju mirovinu od 1500 kuna do državnog prosjeka od 2180 kuna, a takvih je u našem gradu 2876 umirovljenika jer su i oni u stanju potrebe - rekao je Marinko Lukenda, predsjednik vinkovačkog HSU-a i kandidat za dogradonačelnika Vinkovaca. Kandidat za gradonačelnika Vinkovaca i saborski zastupnik SDP-a Damir Rimac pozvao je vinkovačkog gradonačelnika da odustane od najavljenog poskupljenja grijanja jer nakon najnovijeg poskupljenja od 18 posto, Vinkovčani plaćaju najskuplje grijanje u Hrvatskoj.

- Nakon ovog poskupljenja i nakon onog od prošle godine, Vinkovčani plaćaju 56 posto skuplje grijanje što je duplo više od Vukovaraca, a tri puta više od Zagrepčana i Osječana. Apsolutno ne postoji ni jedan razlog za poskupljenje osim nesposobnosti uprave distributera GTG-a i nezainteresiranosti gradonačelnika kojemu je najlakše rješenje prebaciti teret neracionalnosti na leđa građana umjesto da smjeni upravu GTG-a. GTG ima ogromne materijalne troškove, troškove osoblja i sve ostale što je utvrdila i HERA, koji, kada bi se racionalizirali, do poskupljenja ne bi došlo - kaže Damir Rimac dodajući kako je slično bilo i prije godinu i pol oko poskupljenja dječjih vrtića.

Rimac je posjetio kako zadnjih godina proračun Vukovara iz godine u godinu raste, a vinkovački pada pa danas Vukovar ima veći proračun iako Vinkovci imaju 10.000 stanovnika više i prošle godine iz proračuna je utrošeno 2800 kuna po stanovniku Vinkovaca, a u Vukovaru 5200 kuna po stanovniku.

>>HNS: Vinkovčani plaćaju najskuplje grijanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije