Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV KOVAČEVIĆ

Vlasnika riječkog kafića zvali iz niza stranaka: 'Ni u ludilu! Pa sam bih na sebe pljunuo'

Tomislav Kovačević, vlasnik ugostiteljskog objekta Three Monkeys
Nel Pavletic/PIXSELL
06.03.2021.
u 11:42

- Zar ne shvaćate da sam sa svojim postom ustao protiv svih vas, protiv beskrajno ispolitizirane i izbirokratizirane države - poručio je riječki ugostitelj

Nakon što je njegova poruka da sipmatizeri i članovi HDZ-a nisu dobrodošli u kafić Three Monkeys danima bila glavna tema na političkoj sceni, stvari su se malo smirile, a za to vrijeme vlasnik Tomislav Kovačević primio je pozive iz niza stranaka.

– Zvali su me nakon mog posta iz niza stranaka, različitih političkih opredjeljenja i svima sam rekao – ne! Ma ne ni u ludilu! Zar ne shvaćate da sam sa svojim postom ustao protiv svih vas, protiv beskrajno ispolitizirane i izbirokratizirane države. Moj je glas za promjene u načinu ponašanja, za promjene u funkcioniranju države, za poštivanje sloboda i prava na dobru plaću za normalno obavljeni rad. Moj je krik protiv silno bogate političke elite i više od 90 posto siromašnog naroda. Protiv lopova svih boja i vrsta, pa tako i onih koji dolaze iz mojih, ugostiteljskih redova. Kakva politika! - kazao je Kovačević za Novi list.

HDZ je prozvao, kaže, jer je on sinonim vlasti u ovih trideset godina samostalnosti za koju je i osobno mnogo toga dao.

- Da, i ja sam bio u Domovinskom ratu i to u ni malo jednostavnim jedinicama, i ja sam se borio za slobodu ove zemlje. Pa mi smo iz Karlobaga, iz obitelji sam koja je itekao pazila osamdesetih godina da vrata budu zatvorena dok se doma razgovaralo o nekim temama, o čemu dvojimo?! Ali ne ja se nisam borio za zemlju čija je jedina svrha postojanja namiriti dovoljno novca za one koji vladaju, koji sebi navlače bogatstvo, a da je paralelno narod gladan, prisiljen na iseljavanje. Pa i ja imam djecu! Zar mislite da mi je želja njihov odlazak u Irsku? - kaže Kovačević.

Smatra da bi ulaskom u politiku pljunuo na sebe, ali želja mu je da stvari promjene mladi.

- Moja je želja da svi ljudi, “obični” kako ih nazivamo pokažu i kažu što misle, kako im je i koliko još dugo mogu ovako izdržati. Želja mi je da glasnu, jasnu i brojnu poruku kažu studenti. Oni su najvažnija karika naše budućnosti. Oni moraju nastaviti ovaj moj krik. Ja sam nebitan, ne želim se pojavljivati kao nekakva nezavisna lista. Ne želim ni na koji način u politiku. Time bih sve porušio, sam bih na sebe pljunuo. Studenti neka kažu svoje, neka pokažu koliko je nakaradan ovakav ekonomski sustav, to nabijanje poreza da bi se namirilo nevjerojatne apetite birokracije. I neka potaknu na zajedništvo - kazao je.

Sam Tomislav dolazi iz obiteljskog HDZ-ovog milijea. Jedan od njegove braće primjerice obnaša čelnu funkciju unutar lokalnog ogranka najbrojnije hrvatske stranke. Otac mu je bio član HDZ-a, zapravo ne može mu se ni u kom slučaju prigovoriti da je progovarao iz bilo kakve želje za političkim razračunavanjem kako bi za sebe ili neku političku opciju priskrbio korist.

Komentara 20

ST
stefj
12:55 06.03.2021.

Hm, ići u taj birc i riskirati hračak u kavi? Ne hvala... Nije da ljudima piše na čelu HDZ, ali što ako dođe netko s "tvrđim" akcentom iz npr. Hercegovine i konobar zaključi da je simpatizer HDZ-a? Što ako dođe netko iz Zagreba i čovjeku se ne svidi?... Obavezno Obersnelova ili Linićeva slika na bedžu i onda na kavu kod majmuna...

HE
Herceg56
12:56 06.03.2021.

Osnuj sam stranku "Tri majmuna", mnogi bi pristupili u nju,a i odgovaralo bi današnjoj političkoj eliti u Hrvatskoj.

AV
Avimm
17:44 06.03.2021.

Covjece moj sam si sebi i svojoj djeci presudio,budi siguran da u nijednu ,,Drzavnu sluzbu ili firmu nece dobiti posao,,kazu ljudi , pametnije je sutiti,,jezik brzi od pameti ,osjetit ces to samo da se,, prasina slegne,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije