Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlaislav

Vlasnik poklanog stada ulovio pse koji su se krvavi vratili na imanje

'16.05.2010., Koprivnica, Hrvatska - Zlatko Belec pokazuje rupu u ogradi kroz koju su psi poku\\u009Aali izvuci poklane ovce. Photo: Marijan Susenj/PIXSELLPhoto: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
18.05.2010.
u 17:35

Psi nisu čipirani niti imaju markicu, pa će se teško ili nikako utvrditi tko im je vlasnik - Belec je štetu procijenio na 7000 eura.

Zlatko Belec, vlasnik stočarskog imanja u Vlaislavu kod Koprivnice, koji je u "krvavom piru" pasa u noći s petka na subotu ostao bez 22 ovce, otkrio je počinitelje tog masakra, ali ne i njihove vlasnike.

Pitanje je hoće li mu to pomoći kako bi vratio barem dio, ako ne i svu pričinjenu štetu, koja premašuje 7000 eura.

U utorak, tri dana nakon noćnog pohoda pasa lutalica, kada su poklali 16 bređih ovaca te još šest ozlijedili da ih je vlasnik morao ubiti, pojavila su dva psa haskija križanaca, koje je Belec uz pomoć susjeda ulovio.

Psi su jučer otpremljeni u stacionar koprivničke Veterinarske postaje kako bi se utvrdilo jesu li bijesni.

Vlasnik će se teško moći utvrditi jer psi nisu čipirani, a i bez markica su. Stoga Belec, po naputku veterinarske inspekcije, namjerava zatražiti naknadu štete od Općine Novigrad Podravski, koja je obvezna zbrinjavati lutalice.

Međutim, općinski načelnik Mladen Mađer odbacuje svaku odgovornost, jer, kaže, nitko nije prijavio prisutnost pasa lutalica, koje u takvim slučajevima za njih zbrinjava koprivnička Veterinarska postaja. Osim toga, dodaje, općina nije u mogućnosti da ih sama pronalazi na cijelom svom području.

- Na farmu su došli pod okriljem noći i tek kad je svanulo, shvatili smo što se dogodilo, ali ih više nije bilo. Vratili su se još krvavi - rekao je Zlatko Belec, koji je odmah izvijestio i mjerodavne veterinarske službe i policiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije